21 Φεβ 2013

Τι συνέβη όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου έκανε τζόκινγκ στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.



Παρασκευή  8 Απριλίου του 2011. Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας αποφασίζει να εντάξει στη κατηγορία της επιτήρησης τις μετοχές των επιχειρήσεων τύπου όπως ο ΔΟΛ, ο Πήγασος, η Χ.Κ Τεγόπουλος, ο Τηλέτυπος, οι Τεχνικές Εκδόσεις. Ο λόγος; Οι τεράστιες ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμφάνισαν μέσα στο 2010 οι μεγαλύτερες ...
επιχειρήσεις τύπου στη χώρα μας. Από τους ισολογισμούς του 2010 προκύπτουν ζημιές ύψους 46,92 εκατ. ευρώ για τον ΔΟΛ, 31,1 εκατ. ευρώ για τον Πήγασο, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 21,3 εκατ. ευρώ, ο Τηλέτυπος 27,5 εκατ. ευρώ και οι Τεχνικές Εκδόσεις 236 χιλιάδες.
Πέρα από τις ζημίες η έλλειψη ρευστότητας προκαλούσε ασσφυξία στα εκδοτικά μαγαζιά της χώρας με αποτέλεσμα το γνωστό θερμό επεισόδιο Ψυχάρη-Παπανδρέου για την δανειοδότηση προς τον ΔΟΛ που αρνήθηκε η Εθνική Τράπεζα. Λέγεται ότι στη συνέχεια ο Σταύρος Ψυχάρης λόγω της στενής σχέσης με τον Κωστόπουλο της  Alpha Bank  πήρε μια ανάσα ομολογιακού δανείου από την συγκεκριμένη τράπεζα. Αυτό όμως μέχρι του σημείου να φθάσει να διαπραγματεύεται την εξαγορά του επίσης καταχρεωμένου Πήγασου είναι μια κίνηση που δείχνει την απόγνωση στην οποία έχουν περιπέσει οι ταλαίπωροι εκδότες μας, οι οποίοι μηχανεύονται πάσης φύσεως τρυκ για να ξεφορτωθούν τα σαπάκια τους που πλέον είναι βρόγχος στο λαιμό τους.
Αν για παράδειγμα ο Ιβαν Σαββίδης καθώς περνούσε με τη λιμουζίνα του από την Μιχαλοκοπούλου σταματούσε γα κατούρημα στη γωνία, αμέσως οι σεκιουρητάδες του ΔΟΛ θα τον απήγαγαν και θα τον οδηγούσαν στο γραφείο του κυρ-Σταύρου για να αγοράσει το μαγαζί. Το ίδιο θα συνέβαινε αν η Γιάννα έκανε τζόκινγκ στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Άνδρες της ασφάλειας των Μπομπολαίων θα την απήγαγαν απνευστί και αφού την οδηγούσαν στο γραφείο του κυρ Γιώργου εκείνος, με δάκρυα μετάνοιας στα μάτια, θα της ζητούσε συγνώμη που δεν δέχθηκε τότε τα 200 εκατομμύρια που του προσέφερε για να ξεφορτωθεί ένα σκασμό περιοδικά και εφημερίδες-έντυπα τα οποία στην εποχή της τεχνολογίας το μόνο που κάνουν είναι απλά να καταστρέφουν δάση για να παράγεται το χαρτί εκτύπωσής τους. Ούτε ψάρια δεν τυλίγουν πια στις εφημερίδες των εγχώριων εκδοτών.
Αυτή είναι η κατάσταση. Οι δύο «πανίσχυροι» εκδότες είναι καταδικασμένοι να χαρίσουν τα μαγαζιά τους-χωρίς τα χρέη τους-σε όποιον τρελό ενδιαφέρεται η να καταστραφούν μαζί με αυτά.
Όσο για την απόγνωση είναι τέτοια που ακόμη και οι Μπόμπολες πίστεψαν πως ο επίσης καταχρεωμένος Ψυχάρης θα μπορούσε να βρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να τους αγοράσει τα «λαβράκια», τον «Παν-Παν» και τα άρθρα του Σημίτη και του Πανταγιά. Θεός φυλάξει.

Βέβαια οι Μπόμπολες και με το δίκιο τους, μετά τους εμπρησμούς και τις επιθέσεις εναντίον τους, συνειδητοποίησαν πως αν εγκατέλειπαν τα ΜΜΕ δεν θα είχαν γραμμή άμυνας απέναντι σε κάθε είδους αντιπάλους. Επέλεξαν λοιπόν να βράζουν στα χρέη τους όσο αντέξουν.

Η ευλογία του Ιντερνετ απήλλαξε την Ελλάδα από τους μηντιάρχες που ανεβοκατέβαζαν κυνερνήσεις. Μια παπαριά γράφει ο Φαήλος στο twitter και γίνεται ο χαμός. Ποιος θα διαβάσει τις παπαρολογίες των αναλυτών του ΔΟΛ και του Πήγασου; Όλος ο ΔΟΛ είναι 3-4 άνθρωποι, όπως ο Πρετεντέρης, ο Παπαχρήστος, ο Χασαπόπουλος και δυο τρεις άλλοι οι οποίοι κάνουν γκελ στο διαδίκτυο και αναπαράγονται τα επιθετικά συνήθως άρθρα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το Έθνος. 
Κι εσύ βρε Γιάννα μου μην ξανατολμήσεις και πας για τζόκινγκ στη Μεταμόρφωση...
κουρδιστο πορτοκαλι