21 Φεβ 2013

Σε πλήρη εξέλιξη ο νέος παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος

Με το όπλο παρά πόδα βρίσκονται όλα τα μεγάλα dealing rooms, ανά τον κόσμο…
Με το όπλο παρά πόδα βρίσκονται όλα τα μεγάλα dealing rooms, ανά τον κόσμο, ενόψει του νέου, παγκόσμιου, νομισματικού πολέμου, που υπογείως ήδη εξελίσσεται.....

Όπως πληροφορούνται οι Έλληνες τραπεζίτες, στη Μόσχα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία Σύνοδος των G-20 «αυτό το οποίο επιβεβαιώθηκε είναι πως ο πόλεμος είναι σχεδόν …υποχρεωτικός». Κι αυτό γιατί, η Ιαπωνία δεν προτίθεται να κάνει ούτε βήμα πίσω από την απόφαση της να «αδυνατίσει» κι άλλο το γιεν, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της και να βοηθήσει τις εξαγωγές της, οι οποίες έχουν μείνει πολύ πίσω.
Το γεγονός δεν …ενθουσιάζει ακριβώς τους Αμερικανούς, οι οποίοι φοβούνται νέο κύμα ιαπωνικών εισαγωγών, αλλά και τους Ευρωπαίους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική του ισχυρού ευρώ, μπορεί να έχει πλεονεκτήματα, αλλά παράλληλα ελλοχεύει και μεγάλους κινδύνους. Ωστόσο, η εμμονή της Γερμανίας να μην δέχεται υποχώρηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, υπό τον φόβο του πληθωρισμού, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο σύνθετη και μπερδεμένη, γι’ αυτό και η απομόνωση της κ. Μέρκελ στη Ρωσία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής τις τελευταίες ώρες.
Πηγή: voria.gr