29 Μαρ 2013

ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ... ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ- Σενάρια πυροδοτεί ο Ζώης


Σενάρια πυροδοτεί ο Ζώης
Την παρουσίαση του νέου κόμματος στα ΜΜΕ πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα ο Χρήστος Ζώης και έτσι οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ξεψαχνίσουν λίγο περισσότερο τις προθέσεις και τις σκέψεις του Λαρισαίου.
Δυο είναι τα σημεία που κέντρισαν το ενδιαφέρον:
Το πρώτο, πως επισήμως για ....
πρώτη φορά εκ δεξιών ανοίγει η κουβέντα για το ευρώ. Η δήλωση πως «είμαστε υπέρ του ευρώ αλλά όχι με κάθε κόστος» στάθηκε ικανή να πυροδοτήσει σενάρια, την ώρα που το κύμα του ευρωσκεπτικισμού ολοένα και αυξάνει στην Ευρώπη.
Και όταν λέμε για σενάρια εννοούμε το ενδιαφέρον που θα προκύψει αν και όταν η σχετική κουβέντα ανοίξει και στους κόλπους της ΝΔ.
Ποιες οι σημερινές υπόγειες διεργασίες που θα βγουν στην επιφάνεια;
Το δεύτερο, η δήλωση πως ο νέος πρόεδρος του κόμματος –όπως αυτός θα προκύψει από το Συνέδριο του Ιουνίου- δεν θα είναι σώνει και καλά και ο υποψήφιος του κόμματος για την Πρωθυπουργία.
Η καινοτομία αυτή, η οποία θα πρέπει να αποσαφηνιστεί καθώς προκύπτουν αρκετές «γκρίζες ζώνες», πυροδότησε την ονοματολογία. Ποιος θα μπορούσε να είναι ο υποψήφιος για την Πρωθυπουργία εκ μέρους της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑ;
Θα είναι ο Sir Βασίλειος Μαρεκζίνης, με τον οποίο ο Ζώης βρίσκεται σε επαφή;
Θα είναι ο Φράγκος Φραγκούλης, με τον οποίο υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας;
Θα είναι σημαίνων στέλεχος της κεντροδεξιάς, αποστασιοποιημένο το τελευταίο διάστημα;
Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που έσκασαν χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία, και τα οποία δεν είναι καθόλου άσχετα με τις καταιγιστικές, όπως προβλέπουν αρκετοί, εξελίξεις που αναμένονται στη χώρα.
Και το πιο ενδιαφέρον όλων;
Τι σημαίνει η αποστροφή του Ζώη πως «άλλοι είδαν την αλήθεια νωρίτερα και άλλοι ενδεχομένως αργότερα», οπότε ο νέος σχηματισμός είναι έτοιμος να δεχθεί στους κόλπους του ενδεχομένως και μέχρι πρότινος «μνημονιακούς»;
Ψήνεται κάτι στη «ΝΕΑ ΜΕΡΑ» ή είναι ήδη έτοιμο και μένει να ανακοινωθεί;
Λ.Π.
 http://www.larissanet.gr