4 Μαΐ 2013

'ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΔΕΗ'' Απόπειρα ληστείας για να μη της κόψουν το ρεύμα!

Σε αυτό το τραγικό σημείο μας οδήγησαν οι πολιτικές των μνημονίων, όπου μέχρι και ηλικιωμένες που δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να τα φέρουν στην ζωή τους εύκολα, κάνουν απόπειρα ληστείας ούτως...
ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς. 
Για τις αιτίες που την οδήγησαν να αποπειραθεί να ληστέψει κατάστημα με μαχαίρι μίλησε η 70χρονη γυναίκα που συνελήφθη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς εμφάνιζε αρρυθμίες.
 
"Θόλωσε το μυαλό μου. Μέρες ολόκληρες σκεφτόμουν πως θα πληρώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι, για να μη μας κόψουν το ρεύμα" ήταν τα πρώτα λόγια της, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
 
Η εικόνα του φτωχικού σπιτικού αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του σοβαρού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της.
 
Το ζευγάρι καλείται κάθε μήνα να τα βγάλει πέρα με μία σύνταξη του ΟΓΑ και ένα μικρό επίδομα της Πρόνοιας, συνολικά 550 ευρώ.
 
"Πριν από την κρίση ήμασταν καλύτερα. Δούλευαν τα παιδιά μας και εμείς τα περνούσαμε με τη σύνταξή μου και το επίδομα πρόνοιας της γυναίκας μου.
 
Τώρα και τα δύο παιδιά μας είναι άνεργα και τα βοηθάμε και αυτά όσο μπορούμε, αλλά έχουμε πλέον στεγνώσει", λέει ο σύζυγος της 70χρονης που έγινε το πρόσωπο των ημερών στο χωριό της και όχι μόνο.
 
Εμφανώς καταβεβλημένη από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά της τα τελευταία χρόνια, η 70χρονη προσπαθεί να δικαιολογήσει την πρωτοφανή πράξη της.
  
"Όλο τον χειμώνα ανάβαμε την ηλεκτρική θερμάστρα για να ζεσταθούμε. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έφτασε τα 800 ευρώ μαζί με το χαράτσι.
 
Τα τελευταία χρήματα που είχα τα έδωσα στην κόρη μου που είναι άνεργη, χωρισμένη και με ένα παιδί. Δεν μπορούσα να την αφήσω έτσι.
 
Μετά, βέβαια, δεν είχα να πληρώσω τις δικές μου υποχρεώσεις. Φοβόμουν πως θα μου κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, γι’ αυτό έφτασα στο σημείο αυτό και ζητώ συγγνώμη.
 
Ντρέπομαι γι’ αυτό που έκανα, αλλά το βρήκα ως μοναδική λύση μέσα στη φτώχεια που ζούμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια" λέει η ηλικιωμένη, δείχνοντας μια σακούλα γεμάτη με κουτιά φάρμακα, τα οποία λαμβάνει η ίδια και ο σύζυγος της.
 
Στις 24 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, φορώντας ξανθιά περούκα και μαύρη αποκριάτικη μάσκα και κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο, η 70χρονη μπήκε σε ένα κατάστημα ενδυμάτων, στο Ξυλόκαστρο και απαίτησε από την υπεύθυνη και τον σύζυγό της να της παραδώσουν τα χρήματα από το ταμείο.
 
Στη συμπλοκή που ακολούθησε η 70χρονη έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο πάτωμα. Η συνέχεια ήταν να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr