4 Μαΐ 2013

Ο Καραγκιόζης παλεύει με το... Μνημόνιο

Ο ήρωας αντιστέκεται στον χρόνο και τις ημέρες της κρίσης ταυτίζεται με τον Έλληνα που είναι άνεργος, πεινάει, αλλά ποτέ δεν σκύβει το κεφάλι.

Ο Καραγκιόζης είναι εδώ. Με όπλο τη σάτιρα, την.....
αθωότητα και τα βαθιά πολιτικά μηνύματα ο ήρωας του Θεάτρου Σκιών παραμένει ζωντανός στη ζωή των Ελλήνων.

Όπως λέει ο Σωτήρης Χαρίδημος, ψυχή του Μουσείου, που στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων, «Ο Καραγκιόζης επέζησε, καθώς ήταν και είναι ο γνήσιος εκφραστής του λαού. Η φιγούρα του είναι πάντα επίκαιρη».

«Ο Καραγκιόζης στις μέρες μας ταυτίζεται με τον Έλληνα πολίτη που είναι άνεργος, πεινάει, αγωνιά για τα παιδιά του, έχει πολλά προβλήματα, που διαμαρτύρεται, δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά αντιστέκεται» σημειώνει ο κ. Χαρίδημος και συμπληρώνει: «Αυτός που σκύβει το κεφάλι, και “γλύφει” τον πασά, δηλαδή την τρόικα, είναι ο σύγχρονος Χατζατζάρης».

Ο κ. Χαρίδημος, ενεργός καραγκιοζοπαίχτης, λαϊκός ζωγράφος και συγγραφέας έργων του Θεάτρου Σκιών, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι μαθητές του, συνεχιστές της παράδοσης, είναι αρκετοί και παρακολουθούν με μεράκι τα μαθήματα που τους παραδίδει. Ο ίδιος νιώθει ικανοποιημένος που μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ