27 Ιουν 2013

Ο Καμμένος «εξαφανίζει» την Τσατσαρώνη- Αναστάτωση από την αποκάλυψη του koolnews.gr

Σε μπούμερανγκ εξελίσσεται για τον Πάνο Καμμένο η επιλογή της Κατερίνας Τσατσαρώνη μετά τις αποκαλύψεις του koolnews.gr για το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν της με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να αναζητεί τώρα τρόπους για να..
διατηρήσει την συνεργάτιδά του στην θέση της, κρύβοντάς την όμως παράλληλα από το προσκήνιο προκειμένου να μην προκληθούν περαιτέρω αντιδράσεις.
Ήδη όμως είναι μάλλον αργά, καθώς κομμάτι της βάσης του κόμματος συνδέει την επιλογή της Τσατσαρώνη με αλλαγή στάσης και πορείας των ΑΝΕΛ σε σχέση με το μνημόνιο και με τη γενικότερη πολιτική τοποθέτησή του.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Πάνος Καμμένος έπαυσε τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, επινοώντας ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση Γραμματέα και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής tο οποίο και επέβαλλε με εντολή του και χωρίς καμιά συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο κόμμα.
Την ίδια μέρα όρισε αντικαταστάτρια την κυρία Τσατσαρώνη, εγκαθιστώντας την μάλιστα μέσα στο γραφείο του πρώην Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού. Αυτή η αιφνίδια αλλαγή οδήγησε στελέχη και μέλη των ΑΝΕΛ να αναζητήσουν πληροφορίες γι’ αυτήν (και το ίδιο επεδίωξε δημοσιογραφικά και το koolnews.gr) για να διαπιστωθεί ότι μέχρι πρόσφατα η κυρία Τσατσαρώνη ήταν Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Θανάση Τζήμερου στη «Δημιουργία Ξανά».
Με άλλα λόγια, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του πλέον φιλομνημονιακού κόμματος έγινε Υπεύθυνη Επικοινωνίας του πλέον αντιμνημονιακού κόμματος. Εύλογα προέκυψε η απορία αν η κ. Τσατσαρώνη λειτουργεί ως μισθοφόρος, πηγαίνοντας από το ένα άκρο στο άλλο, ή αν ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί άλλου είδους πολιτικά ανοίγματα. Η φημολογούμενη συνάντησή του με τη Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία δεν έχει διαψευστεί από πουθενά πάντως), δεν ήταν ίσως αρκετή για να συνδυαστεί με αλλαγή στάσης και πορείας του Πάνου Καμμένου , ούτε εξάλλου και καθαυτό το γεγονός της άφιξης της κ. Τσατσαρώνη στην Χαροκόπου, μέχρι που τυπώθηκε ένα πολιτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε σε διόδια, σταθμούς και λιμάνια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Το κείμενο του φυλλαδίου δεν θύμιζε σε τίποτα το έντονα αντιμνημονιακό-αντικυβερνητικό ύφος και περιεχόμενο που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος ο Πολιτικός Σχεδιασμός (που έχει την ευθύνη για τα πολιτικά κείμενα), αλλά παρουσίαζε αυτή τη φορά μία διαφορετική προσέγγιση και γλώσσα αναφορικά με τις εξελίξεις, με έντονες νεοφιλελεύθερες πινελιές, όπως το να περιγράφει για παράδειγμα τους Έλληνες πολίτες ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως φοροφυγάδες.
Το φυλλάδιο συζητήθηκε τόσο πολύ ως προς την αλλαγή πολιτικού ύφους και προσέγγισης από τα στελέχη και τα μέλη των ΑΝ.ΕΛΛ., που δεν άργησε η στιγμή να το αποδώσουν οι περισσότεροι στην κ. Τσατσαρώνη.
Ποια είναι τώρα συνέχεια; Ο Πάνος Καμμένος ονομάζει την συνεργάτιδά του Υπεύθυνη Επικοινωνίας, αφαιρώντας αυτό το κρίσιμο κομμάτι από τον Πολιτικό Σχεδιασμό. Και ταυτόχρονα, την «εξαφανίζει» από το προσκήνιο προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Στη χθεσινή ανακοίνωση των νέων γραμματέων και υπευθύνων, το όνομα της κ. Τσατσαρώνη (σκοπίμως;) παρελήφθη, ενώ διατάχθηκε η μετακόμισή της από τον πρώτο όροφο της Χαροκόπου όπου στεγάζεται το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό των ΑΝΕΛ στον έκτο όροφο όπου είναι το γραφείο προέδρου, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια και αυτιά των στελεχών και των μελών.
Ταυτόχρονα, οι ΑΝΕΛ  ανακοίνωσαν ως υπεύθυνο για τον Πολιτικό Σχεδιασμό έναν νεαρό συνεργάτη του πρώην Γραμματέα. Το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος επέλεξε ένα άπειρο αδοκίμαστο στέλεχος για αυτό τον κρίσιμο τομέα, χρίζοντάς τον μάλιστα απλά Υπεύθυνο και όχι Γραμματέα, ερμηνεύεται ως επιλογή του προέδρου των ΑΝΕΛ ουσιαστικά να καταργήσει τον Πολιτικό Σχεδιασμό, μεταβιβάζοντάς τον άτυπα και αυτόν στην κυρία Τσατσαρώνη.
Οι εξελίξεις πάνω σε όλα αυτά αναμένονται απρόβλεπτες και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι αντιδράσεις στελεχών και μελών ενδέχεται να αποβούν εκρηκτικές πόσο μάλλον αν οι αλλαγές σε πρόσωπα και συσχετισμούς συνδεθούν ακόμη περισσότερο με την όποια αλλαγή της στάσης και του στίγματος του κόμματος.
 http://www.koolnews.gr