22 Ιουλ 2013

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ν. Σταυρογιάννης επισκέφτηκε πειραματικούς αγρούς στέβια στην Καρδίτσα

Το Σάββατο 20 Ιουλίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Νίκος Σταυρογιάννης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κουλοσούσα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Θεοδωρόπουλο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας επισκεφθήκαν μερικούς από τους...
πειραματικούς αγρούς Στέβιας που βρίσκονται στον Νομό μας. Ο κ. Κουλοσούσας εξήγησε στον κ. Σταυρογιάννη τον τρόπο της καλλιέργειας του φυτού, τις βασικές του ανάγκες, το πώς ξεκίνησε ο Συνεταιρισμός και τους στόχους που έχει. «Πιστεύουμε πως μια καινοτόμα καλλιέργεια, όπως αυτή του φυτού της Στέβιας, μέσα από ένα πολύ καλό Συνεταιρισμό είναι η διέξοδος από την κρίση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος » τόνισε ο κ. Κουλοσούσας.
Ο κ. Σταυρογιάννης, αφού συνεχάρη τους παρόντες για την πρωτοβουλία και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, τόνισε τα παρακάτω: « Ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στην πολύ δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Χρειάζεται σχέδιο και χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίξουμε την πρωτογενή μας παραγωγή αλλά και τη μεταποίηση με στόχο τις εξαγωγές. Δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα. Είναι αναγκαίο να τα δημιουργήσουμε άμεσα.
Όπως πρέπει να στηρίξουμε την καινοτομία και τους πρωτοποριακούς συνεταιρισμούς όπως τον δικό σας, που καλύπτουν τα κενά και τις αδυναμίες της ελληνικής πολιτείας για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, και να βάλουμε στέρεες βάσεις στην αγροτική παραγωγή και στην οικονομία. Η καλλιέργεια της Στέβιας δημιουργεί προσδοκίες και προοπτική. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την οργάνωση, την έξυπνη στρατηγική που ακολουθείται, μειώνοντας το ρίσκο του καινούργιου και του άγνωστου. Βασίζεται με περισσότερη ασφάλεια στο αύριο.
Η μείωση του κόστους παραγωγής, η συμβολαιακή γεωργία για την ασφαλή διάθεση των προϊόντων και μέρος της προστιθέμενης αξίας που πρέπει να απολαμβάνει ο συνεταιριζόμενος παραγωγός είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα που δίνουν στους αγρότες οι υγιείς και πρωτοποριακοί συνεταιρισμοί όπως ο δικός σας.».
http://www.karditsanews.gr