9 Αυγ 2013

NEA MEΡΑ:Άνευ αντικειμένου και αποτελεσμάτων η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας ΜΕΡΑς κος Γεώργιος Νούλας,  με αφορμή την συνάντηση του Πρωθυπουργού της Χώρας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν προέβη στον ακόλουθο σχολιασμό.

Η συνέχεια του «unsuccess» story καλά κρατεί...


Με θλίψη χθες όλοι οι Έλληνες παρακολουθήσαμε την αδυναμία του Έλληνα Πρωθυπουργού να εξασφαλίσει πέρα από φωτογραφίες και δηλώσεις δίπλα στον OBAMA κάτι χειροπιαστό στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Μία επίσκεψη με μηδενική Διπλωματική προετοιμασία, χωρίς καμμία δέσμευση για τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας εναγωνίως προσπαθούσε σε ζωντανό χρόνο να «θυμίσει» στον OBAMA και στους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ασφάλειας αλλά πρωτίστως ενεργειακό παράγοντα αξιοποιήσιμο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τις δηλώσεις για ανεργία και ανάπτυξη, δεν αρκεί να τις κάνεις σε επίσκεψη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού αυτές πρέπει να απευθύνονται στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά πρωτίστως στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία καλά διπλωματικά προετοιμασμένη επίσκεψη περιλαμβάνει απαραίτητα υπογραφή διμερών συμβάσεων συνεργασίας ή τουλάχιστον δηλώσεις – δεσμεύσεις για αλλαγή της παράλογης πολιτικής που ακολουθεί η Τρόικα και η οποία οδηγεί στην εξαφάνιση της ανάπτυξης, την αχαλίνωτη αύξηση της ανεργίας και τον στραγγαλισμό κάθε υγιούς δραστηριότητας της Χώρας.

Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος OBAMA δεν δεσμεύτηκε για τίποτα απλά αρκέστηκε να παρακολουθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ο οποίος απευθυνόταν με δηλώσεις στον Ελληνικό Λαό για να πει τα αυτονόητα!!!

Βέβαια για τον Ελληνικό Λαό το ζητούμενο είναι πότε θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση να διαπραγματευτούν και να αναπτύξουν με συμμαχίες και στρατηγική την ζητούμενη εναλλακτική πολιτική στον μονεταρισμό και την αριθμολαγνεία της Μέρκελ.  Με βάση τα παραπάνω για άλλη μία φορά η ανυπαρξία στρατηγικής και η έλλειψη πολύπλευρης διπλωματικής λειτουργίας αποδεικνύεται το βασικό συστατικό της εξωτερικής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Ο λαός απαιτεί στρατηγική, θέσεις,  προτάσεις, λύσεις, αποτελέσματα,  και πάνω από όλα εθνικό όραμα.  Όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετούν ξένους και εθνικούς εργολάβους οι οποίοι μας επιβάλλουν καθημερινά μία αλλοιωμένη εικόνα η οποία δεν έχει καμμία σχέση με την καθημερινότητα που μας επέβαλλαν να ζούμε.