24 Απρ 2014

Ψήφοι να φαν κι οι κότες! Βουλευτής πήγε να εξαγοράσει ψήφους με… 70 τόνους πουλερικών!

Σε περίοδο εκλογικών μαχών, οι υποψήφιοι σκαρφίζονται κάθε τρόπο για να καταφέρουν να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους χαρίσουν τον πολυπόθητο σταυρό.
Αυτό όμως που σκέφτηκε ένας βουλευτής από τη...
Ρουμανία σίγουρα θα μείνει στην πολιτική ιστορία του κόσμου μας. Ο βουλευτής της συντηρητικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να εξαγοράσει ψήφους με αντάλλαγμα… 70 τόνους πουλερικών!
Σύμφωνα με την εισαγγελία της χώρας, ο Φλορίν Ποπέσκου χρησιμοποίηση την επιρροή του ως πρόεδρος μιας τοπικής οργάνωσης ενός πολιτικού κόμματος για να ζητήσει από το διευθυντή μιας εμπορικής επιχείρησης 60-70 τόνους πουλερικών αξίας 90.000 ευρώ προκειμένου να τους διανείμει στους πολίτες με εκλογικούς σκοπούς.
popeskoy
Οι εισαγγελείς μάλιστα ζήτησαν τη σύλληψη του, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει παρά μόνο στην περίπτωση που οι βουλευτές εγκρίνουν την άρση της ασυλίας του.
Ο ρουμάνος πολιτικός που μέσα ενημέρωσης της χώρας υποστηρίζουν πλέον πως ο απολαμβάνει το αξίωμα του μόνο και μόνο επειδή μοίραζε κότες, απάντησε στις κατηγορίες με έναν επίσης εντυπωσιακό τρόπο : «Με κατηγορούν ότι μοίρασα αγροτικά προϊόντα. Όμως δεν επρόκειτο για ναρκωτικά».
Η δικαιοσύνη στη Ρουμανία έχει επιδοθεί εδώ και χρόνια σε έναν αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων, κυρίως πολιτικών. Πολλοί άλλοτε ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάζε, εκτίουν αυτήν τη στιγμή ποινές κάθειρξης αφού κρίθηκαν ένοχοι για υποθέσεις διαφθοράς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει υπό επιτήρηση τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δύο χώρες τις οποίες έχει καλέσει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής.
 http://www.exedra.gr