23 Απρ 2014

Και ο Πρόεδρος της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”, περιφερειακός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ!

ahmed660Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια για την Ευρωβουλή αλλά και για τις τοπικές εκλογές στην περιοχή της Θράκης.
Αφού μετά το απόλυτο μπάχαλο με την ...
υποψηφιότητα της Σαμπιχά, σήμερα αποκαλύπτεται πως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είναι ο Αχμέτ Κουρτ πρόεδρος της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”!
Ο οποίος μάλιστα – όπως φαίνεται και στις φωτό- έχει βραβευτεί για την “δράση” του στην Θράκη από τον Μπαχτσέλ ηγέτη των Τούρκων “Γκρίζων Λύκων”.
Τον Αχμέτ Κουρτ περιγράφει ως πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ριζοσπάστης, σε  σημερινό του άρθρο αλλά και το σάιτ «Αρδην Ρήξη» το οποίο παρουσιάζει στοιχεία  για τον υποψήφιο και τον κατηγορεί ότι έχει σχέση με το εθνικιστικό μειονοτικό  κόμμα DEB και τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων».:
Γράφει χαρακτηριστικά:
Φαίνεται ότι η περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι η κορυφή του παγόβουνου  σχετικά με το τι γίνεται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη. Από χθες  ενέσκηψε νέο θέμα, ίσως και πιο σοβαρό, με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο,  Αχμέτ Κουρτ, που κατεβαίνει με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία  και Θράκη. Ο Αχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που είναι  γνωστή στη Θράκη για τις πολλές στενές σχέσεις της με το Τουρκικό Προξενείο.
Ο Κουρτ έχει εκλεκτικές συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα,  σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη, έχει στενές σχέσεις με το  εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο  μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. Ο Κουρτ μάλιστα  έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη του στο μειονοτικό σχήμα, όπως αναφέρει εκτεταμένο  ρεπορτάζ του Έθνους για τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται με τη μειονότητα.  Αντιγράφουμε από το Έθνος «μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της “Τουρκικής Ένωσης  Ξανθής” ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ που με δήλωσή του εξέφρασε “θαυμασμό για την απόφαση του  κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές”, προσθέτοντας ότι “είναι απόλυτη η  πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία  αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας”».

Ο  Κουρτ δεν είναι καμιά τυχαία περίπτωση, με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΤΕΞ,  μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα, μετέβη πρόσφατα στην Τουρκία, όπου  φυσικά δεν παρέλειψε να περάσει και να καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του  Μουσταφά Κεμάλ.
Ακόμα επισκέφτηκε τα πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το φασιστικό ΜΗΡ  (Γκρίζοι Λύκοι) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στον οποίο ο Κουρτ έδωσε και μια πλακέτα  του συλλόγου ΤΕΞ.

Ένα τελευταίο στοιχείο για τον Κουρτ, που δείχνει με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ  επιλέγει τους υποψηφίους του είναι ότι πριν ανακοινωθεί η συνεργασία του με τον  συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κοντά στον συνδυασμό του Παυλίδη που είναι ο  υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια!

Τι  έγραψε ο Ριζοσπάστης για τον Αχμέτ Κουρτ:
«Σε νέα απόσυρση υποψηφίου  οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά απ’ το ευρωψηφοδέλτιο, μετά το θόρυβο που  προκάλεσε η υποψηφιότητα της Σ. Σουλεϊμάν, την οποία – μεταξύ άλλων – έχει  βραβεύσει το αμερικανικό ΥΠΕΞ. Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των  Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της ΚΠΕ, Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η  αντικατάστασή της απ’ τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.
Σε δεύτερο πλάνο έχει μείνει  προσώρας η υποψηφιότητα του Κουρτ Αχμέτ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,  προέδρου της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» («ΤΕΞ»), με στενές σχέσεις  με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το  οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με τη στήριξη  της «ΤΕΞ».
 http://lykavitos.gr/archives/102681