24 Απρ 2014

ΕΛ.ΑΣ: «Ραντεβού θανάτου» οπαδών στην Αθήνα το Σάββατο



ΕΛ.ΑΣ: «Ραντεβού θανάτου» οπαδών στην Αθήνα το ΣάββατοΜια γιγαντιαία επιχείρηση σχεδιάζει η ηγεσία και οι αρμόδιοι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποφευχθούν τα δυσάρεστα για τα οποία προετοιμάζονται μεθοδικά εκατοντάδες ανόητοι θερμοκέφαλοι οπαδοί, ενόψει του τελικού κυπέλου που....
θα γίνει το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ολοι φοβούνται τα ραντεβού… θανάτου που δίνουν μέσω facebook και twitter οι οπαδοί του Ολυμπιακού με αυτούς του ΠΑΟΚ που κατέβουν κατά χιλιάδες στην Αθήνα για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους.
Φυσικά όλοι φοβούνται την εμπλοκή και οπαδών του Παναθηναϊκού που επίσης έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τους οπαδούς του Ολυμπιακού από την εποχή ακόμη της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου στην λεωφόρο Λαυρίου πριν μερικά χρόνια.
Συνολικά, από τη Θεσσαλονίκη θα κατέβουν στην Αθήνα περισσότερα από 400 πούλμαν γεμάτα οπαδούς τα οποία σε όλη τη διαδρομή θα συνοδεύονται από περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παράλληλα, μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς απέναντι στους 22.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ θα υπάρχουν άλλοι τόσοι του Παναθηναϊκού.
Φτάνουν άραγε οι δηλώσεις;
Τι κι αν οι πρόεδροι των δύο ομάδων, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ζήσης Βρύζας δήλωσαν ότι οι δύο ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε. Οι φίλαθλοι συνήθως έχουν διαφορετική άποψη, καμία παιδεία, πολύ «μίσος» και μεγάλη ανοησία…
Παρόλα αυτά ο φόβος αυτή τη φορά δεν είναι τα επεισόδια που μπορεί να συμβούν μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτά που προγραμματίζονται έξω από αυτό.
Για το σκοπό αυτό με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντής Αττικής Γιάννη Διμανατόπουλου θα απαγορευθούν από τα χαράματα οι συγκεντρώσεις φιλάθλων σε 15 δρόμους - περιοχές της Αθήνας, όπου είχαν προαναγγελθεί προσυγκεντρώσεις οπαδών των δύο ομάδων, με πρωτοβουλία των συνδέσμων τους.
Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό μόνο φτάνει για να μην υπάρξουν έκτροπα και συμπλοκές.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν συστηματικά, με τη βοήθεια και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τους διαλόγους μίσους σε facebook και twitter μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στους οποίους ενίοτε παρεμβαίνουν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Ακόμη, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα… ραντεβού για ξύλο καθώς και τις σχεδιαζόμενες ενέδρες για να… κλείσουν οι λογαριασμοί που έμειναν… ανοικτοί από τον πρόσφατο ημιτελικό της Τούμπας, που έφερε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ.
Οι συσκέψεις και τα μέτρα
Οι αστυνομικές συσκέψεις είναι συνεχείς τόσο στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όσο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην Κατεχάκη, προκειμένου να προβλεφθούν όλες οι πιθανές κινήσεις και… εμπνεύσεις των οπαδών και να αποτραπούν τα χειρότερα.
Μεταξύ άλλων έχει ήδη αποφασιστεί:
  • η επιτήρηση συνδέσμων φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού
  • Η συστηματική και έντονη επιτήρηση των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο.
  • Ο εξονυχιστικός έλεγχος στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θα μπουν στα πούλμαν για την Αθήνα για τον εντοπισμό μαχαιριών και άλλων αυτοσχέδιων όπλων.
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ μέσω της Εθνικής Οδού, της Αττικής Οδού και της Λεωφόρου Κηφισίας.
Η πρόσβαση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα γίνει κυρίως μέσω του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη».
Αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν κατά μήκος της διαδρομής των οπαδών και των δύο ομάδων, με έμφαση σε γέφυρες και σημεία από τα οποία θα μπορούσε να εκδηλωθεί επίθεση σε βάρος αυτοκινητοπομπής φιλάθλων.
Φωτογραφία: Eurokinissi
 http://www.koolnews.gr