31 Ιουλ 2014

Στα ανοικτά της Λιβύης πλέει η φρεγάτα «Σαλαμίς»: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης 87 Ελλήνων με φουσκωτά

Εξω από το λιμάνι της Τρίπολης έχει αγκυροβολήσει εδώ και μερικές ώρες η φρεγάτα «Σαλαμίς» του πολεμικού ναυτικού, η οποία βρίσκεται στα χωριά ύδατα της Λιβύης για να ....
απεγκλωβίσει τους 87 Ελληνες που βρίσκονται στην χώρα.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες η φρεγάτα βρίσκεται ανοιχτά του λιμανιού της πρωτεύουσας της Λιβύης και εκεί θα μεταφερθούν με φουσκωτά σκάφη τόσο το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας όσο και οι υπόλοιποι Ελληνες που βρίσκονταν στη χώρα.
Στην φρεγάτα αναμένεται να επιβιβαστούν και υπήκοοι άλλων χωρών (από τη Βρετανία, την Κίνα, την Κύπρο και τη Μάλτα) συνολικά 200 άτομα.
Ωστόσο, η Αθήνα έγινε δέκτης πιεστικών αιτημάτων, κυρίως από την Κίνα, ώστε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό και άλλων ανθρώπων. Η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε ώστε να ναυλωθεί, εκ μέρους των Κινέζων, εμπορικό πλοίο το οποίο θα μεταβεί στη Λιβύη για να παραλάβει ως και 500 Κινέζους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Υπάρχουν και σκέψεις για την αποστολή και δεύτερου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να συνοδέψει το επιβατικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.
Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η επιβίβαση στη φρεγάτα «Σαλαμίς» ώστε αυτή να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

 http://www.iefimerida.gr/node/165335#ixzz394aWpDx1