31 Ιουλ 2014

Γεννήθηκες πρόωρα; Πλήρωσε!

Aυτό λέει ο Βορίδης σε ένα μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο μήνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού. Για την ..ακρίβεια, δεν το λέει ο ίδιος ο Βορίδης κρατώντας το γνωστό τσεκούρι, το λέει το λογιστήριο του νοσοκομείου, σύμφωνα με το μνημονιακό νόμο. Και δεν το λέει στο ίδιο μωρό, που ακόμα δεν έχει μάθει να μιλάει και να ακούει τη γλώσσα των μεγάλων. Το λέει στους άνεργους και ανασφάλιστους γονείς του μωρού. Το «έγκλημα» της μάνας είναι ότι έφερε στον κόσμο ένα παιδί που χρειάστηκε νοσηλεία και...
το πήγε στο νοσοκομείο, αντί να το τάξει στη Μεγαλόχαρη για να το σώσει. (Ας σημειωθεί ότι η μητέρα νίκησε τον καρκίνο, χάνοντας όμως ένα πόδι.)
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8052081) , που δημοσιεύεται στον σημερινό Ριζοσπάστη, το λογιστήριο του νοσοκομείου είχε ειδοποιήσει τους γονείς ότι δεν μπορούσαν να πάρουν το παιδί από το νοσοκομείο, αν πρώτα δεν έδιναν χρηματικό ποσό από το συνολικό χρέος για τα νοσήλια που ήταν 12.300 ευρώ. Δανείστηκαν και μάζεψαν 900 ευρώ για να πάρουν το παιδί τους. Αλλιώς το παιδί θα έμενε αμανάτι στο νοσοκομείο! Τα βάσανα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Απαιτήθηκε από το νοσοκομείο να καταβάλει ο πατέρας μηνιαία 500 ευρώ, μέχρι να πληρώσει όλο το ποσό.
Ουσιαστικά από το παιδί ζητάνε τα χρήματα. Γιατί για ακόμα και αν ο πατέρας έβρισκε δουλειά (γιατί ποιος προσλαμβάνει μια γυναίκα με ένα πόδι;) για να εξοικονομούνται κάθε μήνα αυτά τα 500 ευρώ θα πρέπει να κοπούν το γάλα, τα ρουχαλάκια, τα φάρμακα του μωρού. Μια λύση θα ήταν να ιδρυθεί Τμήμα Χρεωμένων Βρεφών στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι γονείς θα έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται το κρατούμενο βρέφος μία φορά το μήνα, ενώ κάθε δύο χρόνια το παιδί θα παίρνει 5 ημέρες άδεια για να επισκέπτεται το σπίτι το.
Να μιλήσουμε για κτηνωδία, θα ήταν λίγο. Της παραπληγικής γυναίκας στην Κρήτη, που πέθανε μόλις η ΔΕΗ τής έκοψε το ρεύμα, της πήραν τη ζωή. Το ίδιο κάνει η κυβέρνηση και για το μωρό που γεννήθηκε πρόωρα: του παίρνει τη ζωή που του αξίζει. Καταδικάζει το ίδιο και τους γονείς του στην εξαθλίωση, στην επαιτεία, στο ψάξιμο στους κάδους, στα συσσίτια της εκκλησίας.
Με αφορμή αυτό το χρέος, το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας και οι Λαϊκές Επιτροπές του Ζωγράφου διοργανώνουν σήμερα το πρωί κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Από mao