30 Αυγ 2014

Αυτές είναι οι 15 υγιεινές τροφές που στην πραγματικότητα είναι... βόμβες για την υγεία μας

Πόσο υγιεινές είναι τελικά οι... υγιεινές τροφές; Αυτές που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ και τις θεωρούμε ως εκ των ων ουκ άνευ για την καθημερινή μας διατροφή, θεωρώντας πως έτσι θα οχυρωθούμε απέναντι στα fast food και ......
στα φαγητά που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας;

Όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένας μύθος που τα ακολουθεί – το ίδιο ισχύει και για τις υγιεινές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά και δίχως να το γνωρίζουμε, μόνο κακό κάνουν στην υγεία μας. Το Business Insider αναφέρει 15 καθημερινές τροφές που θεωρούνται υγιεινές, αλλά μόνο τέτοιες δεν είναι.

Τα προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τα «Fat-free»
Στα περισσότερα από αυτά προστίθεται ζάχαρη για να καλύψει την έλλειψη γεύσης, από την απουσία των λιπαρών.

Τα dressing στις σαλάτες
Στα περισσότερα από αυτά υπάρχει ζάχαρη, trans-λιπαρά οξέα, φυτικά έλαια και κάμποσες τεχνητές χημικές ουσίες που μετατρέπουν τη σαλάτα σε... βόμβα.

Οι χυμοί φρούτων του εμπορίου
Σε πολλές συσκευασίες δεν υπάρχει ίχνος φρούτου. Αυτό που πίνεις είναι στην πραγματικότητα είναι: νερό, ζάχαρη και γεύση από φρούτα.

Προϊόντα ολικής άλεσης
Τα περισσότερα δεν είναι φτιαγμένα από σιτάρι ολικής άλεσης. Κατά την παρασκευή οι κόκκοι κονιορτοποιούνται σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και χοληστερόλης.

Οι φυτοστερόλες
Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που στην πραγματικότητα αποτελούν το... εργοστάσιο της χοληστερόλης. Βρίσκεται σε πάρα πολλά τρόφιμα, αν διαβάσει κανείς τα συστατικά στη συσκευασία.

Η μαργαρίνη
Το βούτυρο έχει δαιμονοποιιηθεί, αλλά και η μαργαρίνη περιλαμβάνει πολλά τρανς λιπαρά. Στην πραγματικότητα η μαργαρίνη είναι ένα συγκρότημα χημικών ουσιών.

Ισοτονικά ποτά
Περιέρχουν πολλά άλατα και και υγροποιημένη ζάχαρη που μπορεί στους αθλητές να είναι απαραίτητα, αλλά στον... κανονικό άνθρωπο είναι απαγορευμένα.

Τα προϊόντα με λίγους υδατάνθρακες
Οι τελευταίες δίαιτες με υδατάνθρακες είναι δημοφιλείς. Τα περισσότερα προϊόντα είναι χημικά ραφιναρισμένα με ό,τι αυτό σημαίνει.

Νέκταρ αγαύης
Είναι ένα εναλλακτικό της ζάχαρης σε μορφή σιροπιού. Τελικά, όμως, περιέχει περισσότερη φρουκτόζη από τη ζάχαρη.

Τα χορτοφαγικά υποκατάστατα
Για τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις πώς παρασκευάστηκαν και τι περιέχουν.

Σιρόπι από καστανό ρύζι
Ναι, δεν περιέχει φρουκτόζη αλλά περιέχει γλυκόζη και μάλιστα σε απίστευτα μεγάλες ποσότητες.

Οργανικά τρόφιμα
Είναι το λεγόμενο junk food με οργανικά προϊόντα. Το λέει και η ανάλυσή: είναι junk food.

Έλαια λαχανικών
Υπάρχουν υπόνοιες πως ευθύνονται για κάποιες μορφές καρκίνων και για πρόκληση καρδιακών νοσημάτων.

Φαγητά χωρίς γλουτένη
Είναι επεξεργασμένα και προκαλούν τα ίδια προβλήματα με τα τρόφιμα που περιλαμβάνουν γλουτένη.

Τα δημητριακά
Τα περισσότερα έχουν χημικά πρόσθετα, ζάχαρη και επεξεργασμένα συστατικά που μόνο κακό κάνουν.

Πηγή: iefimerida.gr