20 Αυγ 2014

Αντώνη άλλος ο πόνος της Εβραίας μάνας κι άλλος της Πόντιας ή όχι;

Άλλη είναι η μάνα του Εβραίου που πονάει γιατί οι Γερμανοί έκαναν σαπούνι το παιδί της κι άλλη η μάνα του Πόντιου που του έκοψαν το κεφάλι οι Τούρκοι;

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, όλες αυτές οι αυστηρές ποινές γιατί κάποιος αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι από φασιστικές μέχρι ανόητες. Είναι προφανώς ένα κατασκεύασμα των Ισραηλινών που το τηρούν πιστά σε όλο τον κόσμο. Άλλοι από φόβο κι άλλοι από ανησυχία μήπως θεωρηθούν αντισημίτες. Σίγουρα οι περισσότεροι όχι από σεβασμό στα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πέρα από τις θεωρίες συνωμοσίας, υπήρξε Ολοκαύτωμα, σκοτώθηκαν εκατομμύρια Εβραίοι στο όνομα της Άριας φυλής των Ναζί. Αυτών που υπηρετούν σήμερα οι Χρυσαυγίτες στην Ελλάδα και κάτι άθλιοι φασίστες σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, πόσο υποκριτικό και φασιστικό είναι να έρχονται διάφοροι δρακόντειοι νόμοι και να επιβάλουν αυστηρές ποινές σε όσους έχουν αντίθετη άποψη για το Ολοκαύτωμα; Και δε μιλάμε για τους νεοναζί που δε μένουν μόνο στα λόγια αλλά κάνουν πράξη και τη θεωρία του μίσους.

Μιλάμε για οποιονδήποτε που μπορεί να λέει ελεύθερα τη γνώμη του και να υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα. Έτσι όπως πάμε, θα βάζουν φυλακή τον κόσμο επειδή κάποιοι μπορεί να είναι άθεοι, άλλοι επειδή αμφισβητούν τη θεωρία της Εξέλιξης ή άλλοι επειδή αρνούνται να είναι Ισλαμιστές. Τρελά πράγματα σε μια εποχή που η Δημοκρατία θα έπρεπε να είναι ισχυρή και αδιαμφισβήτητη.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να μπει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η διάταξη για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος είναι μια ανοησία αλλά δεν πειράζει. Ας πούμε ότι είναι χρήσιμη. Αν, όμως, αποδεχθούμε να τιμωρούμε αρνητές του Ολοκαυτώματος οφείλουμε να αποδεχθούμε και την τιμωρία όσων αρνούνται τη γενοκτονία των Ποντίων ή των Αρμενίων και ούτω κάθε εξής. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι άλλη είναι η μάνα του Εβραίου που πονάει γιατί οι Γερμανοί έκαναν σαπούνι το παιδί της κι άλλη η μάνα του Πόντιου που του έκοψαν το κεφάλι οι Τούρκοι. Γι’ αυτό λοιπόν, εφόσον αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση είναι σωστή η κίνηση των 38 βουλευτών της ΝΔ που ζήτησαν τιμωρία και για τις υπόλοιπες σφαγές. Και για να δούμε διάφοροι προοδευτικούληδες πώς θα αντιδράσουν τώρα; Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε στο χώρο της Αριστεράς υπάρχει μια μερίδα που ενώ αποδέχεται το Ολοκαύτωμα δεν κάνει το ίδιο για τις σφαγές Ποντίων, Αρμένιων κ.λπ. μη τυχόν και τους πουν… Εθνικιστές ή δεξιούς. Τόσο τους κόβει. Επίσης, να δούμε τι θα πει το ΠΑΣΟΚ που ζήτησε τη διάταξη για το Ολοκαύτωμα δήθεν για να «στριμώξει» τη ΝΔ στην υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή.
Συμπέρασμα; Είναι ανοησίες οι τιμωρίες για όλα αυτά και πρέπει ο καθείς να εκφράζεται ελεύθερα για το τι πιστεύει, αρκεί να μην προσβάλλει την ιστορική μνήμη του άλλου. Αν όμως δεχόμαστε το ένα πρέπει να δεχθούμε και το άλλο. Και αν μη τι άλλο η γενοκτονία των Ποντίων ή των Αρμενίων ήταν το ίδιο φρικιαστική με αυτή των Εβραίων.