28 Αυγ 2014

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΡΩΣΩΦΟΝΟΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Βίντεο: Τεθωρακισμένες φάλαγγες του ρωσικού Στρατού "λιώνουν" τους νεοναζί του Κιέβου

Μονάδες εθελοντων του ρωσικού Στρατού μάχονται πλέον στο πλευρό των επαναστατών ττης Ανατολικής Ουκρανίας ("Νέα Ρωσία" λέγονται πλέον οι περιοχές υιοθετώντας την παλιά, απί τσάρου ονομασία τους) και ..αυτό για πρώτη φορά το παραδέχθηκαν και οι ηγέτες των ρωσόφωνων.
 
Ο αρχηγός των επαναστατών στο Ντονέτσκ και πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ,, Αλεξάντρ Ζαχαρτσέκο είπε σε συνέντευξή του στο ρωσικό vesti.ru ότι "Υπάρχουν περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες εθελοντές Ρώσοι υπήκοοι που πολέμούν δίπλα μας», λέγοντας πως πολλοί από αυτούς είναι ή ήταν στρατιωτικοί. "Επιπλέον, θα πω ανοικτά ότι ανάμεσά μας μάχονται και νυν στρατιωτικοί του ρωσικού Στρατού που επανδρώνουν τθεωρακισμένες φάλαγγες οι οποίοι προτίμησαν να μην περάσουν τις διακοπές τους σε μία παραλία" είπε ο Ζαχαρτσέκο.
 
Για να το λέει αυτό επίσηα και μάλιστα σε ρωσικο κανάλι σημαίνει ότι η ίδια η Μόσχα θέλει να αποκαλυφθεί ότι πλέον Ρώσοι στρατιωτικοί εμπλέκονται στις μάχες.
 
Η εμπλοκή εν ενεργεία Ρώσων στρατιωτικών έχει οδηγήσει σε μια φρενήρη προέλαση των ρωσόφωνων στις δύο επαναστατημένες περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, μεγάλο κέρδος, την κατάληψη του στρατηγικής σημασίαας λιμένα του Νοβοαζόφσκ στην αζοφική θάλασσα ανατολικά της Μαριούπολης ενώ πληροφορίες του defencenet.gr από την Μόσχα αναφέρουν ότι ήδη δύο φάλαγγες επαναστατών και Ρώσων εθελοντών κατευθύνονται προς την Μαριούπολη.
 
Με δεδομένο ότι ήδη η αντεπίθεση των ρωσόφωνων σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ έχει σαρώσει τις νεοναζιστικές πολιτοφυλακές και ότι έχει απομείνει από έναν παρόθυμο να πολεμήσει ουκρανικό Στρατό, η Μαριούπολη, η δεύτερη πιο ιστορική πόλη της Ουκρανίας για τους Ελληνες, μετά την Οδησσό, σε λίγο θα ακούσει τις ερπύστριες των ρωσικών τεθωρακισμένων.
 
Η πτώση της Μαριούπολης θα σημάνει και τον απόλυτο έλεγχο της θάλασσας του Αζόφ, ιδιαίτερης κρίσιμης στρατηγικής σημασίας εξέλιξη για τον έλεγχο ολόκληρης της βόρειας ακτής τη Μαύρης Θάλασσς από την Ρωσία.
 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φ.Ολάν μέσα στα δικά του χιλιάδες προβλήματα περιορίστηκε να πει ότι είναι "Απαράδεκτη, αν αληθεύει, η παρουσία Ρώσων στην Ουκρανία".
 
Πόσο απαράδεκτη; Πολύ λιγότερο απ'ότι ήταν η παρουσία γαλλικών αποικιακών στρατευμάτων επί εκατοντάδες χρόνια στις γαλλικές αποικίες ανά την πλανήτη!
 
Ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ κάλεσε το μεσημέρι τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την G7 "να παγώσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέχρι η Ρωσία να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις της, τον εξοπλισμό της και τους πράκτορές της από το ουκρανικό έδαφος" αλλά θα είναι πολύ τυχερός αν δεν καθίσει στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου καρηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου κατά του ουκρανικού λαού: Αυτός έδωσε τις εντολές για βομβαρδισμό αμάχων στην Α.Ουκρανία. Σε ότι αφορα την τακτική κατάσταση οι φιλορώσοι επαναστάτες και οι ρωσικές δυνάμεις που εμπλέκονται πάντα υπό την σημαία της DNR («Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ»), φέρουν και προηγμένο ρωσικό οπλισμό, όπως αντιαεροπορικά συστήματα SHORAD Pantsir S.1, άρματα μάχης Τ-72, ρουκετοβόλα Τornado κλπ.
 
Πάλι καλά που "Δεν πήγαν διακοπές σε κάποια παραλία" και προτίμησαν επαναστατικές διακοπές στις ρωσόφωνες περιοχές...
 
Δείτε σκηνές από τις μάχες στο Νοβοαζόφσκ:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr