27 Αυγ 2014

Βραζιλία: Προς μεγάλη ανατροπή στις προεδρικές εκλογές;


Το κύμα συμπάθειας που ακολούθησε τον θάνατο του συνοδοιπόρου της στις προεδρικές εκλογές αλλά και την ανάδειξής της ως υποψήφιας του κόμματος, η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα δείχνει να απειλεί στις δημοσκοπήσεις αξιόπιστα, τη ..
σημερινή πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ.
Υπολείπεται στον πρώτο γύρο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες (34% έναντι 29% με τη Ρούσεφ που προηγείται να έχει σημειώσει κάμψη 4%), όμως στον επαναληπτικό επικρατεί με την εντυπωσιακή διαφορά του 9%. Το περιθώριο σφάλματος είναι 2% θετικό ή αρνητικό.
Αυτό φαίνεται να συμβαίνει διότι έχει ελαχιστοποιήσει – σε σχέση με τους ανθυποψήφιους – τις αρνητικές ψήφους, αυτούς δηλαδή που δηλώνουν, ότι δεν θα ψήφιζαν ποτέ γι’ αυτή (10% σε σύγκριση με το 36% της Ρούσεφ).
Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που επέλεξε για να αντιμετωπίσει την ανησυχία των αγορών για την οικονομία, αφού δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιχειρήσει να ελέγξει κάτι που δεν καταλαβαίνει, δεσμευόμενη να παραδώσει τα ηνία της οικονομικής πολιτικής σε ομάδα συμβούλων αποτελούμενη από προσωπικότητες του χώρου.http://www.defence-point.gr/news/?p=109991