30 Αυγ 2014

Πρωτοφανής "πυρηνική" προειδοποίηση από Β.Πούτιν: "My finger is on the button"!

H πλέον ευθεία πυρηνική απειλή που έχει ακουστεί εδώ και δεκαετίας από μια εκ των πυρηνικών δυνάμεων, διατυπώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούριν κατά την ομιλία του στο ...
ετήσιο forum των νέων Ρώσων που διοργανώθηκε στη Μόσχα.
Μιλώντας για την κρίση στην Ουκρανία και για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών συμμάχων αναφέρθηκε ανοικτά στην "απευκταία αλλά υπαρκτή επιλογή που διατηρεί η Ρωσία για την χρήση πυρηνικών όπλων", περιγράφοντας στην ουσία ένα δόγμα πρώτης χρήσης πυρηνικών όπλων σε ενοπλη σύγκρουση!
Εμφανιζόμενος γα πρώτη φορά τόσο σκληρός στις δηλώσεις του απέναντι σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από τις όχθες της λίμνης λίγο πιο έξω από τη Μόσχα όπου γινόταν δήλωσε προς "κάθε αποδέκτη" πως "Οι ένοπλες της χώρας μας υποστηριζόμενες από το πυρηνικό οπλοστάσιό τους είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε επιθετική κίνηση κατά της Ρωσίας! Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι υπαρκτή η επιλογή μας για χρήση πυρηνικών όπλων"! για να καταλήξει: "Είναι καλύτερα να μην τα βάλετε μαζί μας"!
Συγκεκριμένα είπε "Οι εταίροι της Ρωσίας πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι καλύτερα για αυτούς να μην τα βάζουν μαζί μας. Δόξα τω Θεώ νομίζω ότι κανείς δεν σκέφτεται να ξεκινήσει  μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας με την Ρωσία. Θέλω να υπενθυμίσω πως η Ρωσία είναι μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις με πυρηνικό οπλοστάσιο",
Τέτοιου είδους προειδοποιήσεις έχουν να ακουστούν από την εποχή του Χρουτσόφ, αφού ούτε ο Μπρέζνιεφ, ούτε ο Αντρόποφ, ούτε φυσικά ο Γκορμπατσόφ είχαν τολμήσει να κάνουν αναφορά στο δικαίωμα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πρώτη πυρηνικά όπλα!
Αναφερόμενος στην υπόθεση Κριμαία και την ένταξή της στην Ρωσική Ομοσπονδία ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως "Αυτή ήταν απαραίτητη για την διάσωση του ρωσικού πληθυσμού από την βιαιότητα της ουκρανικής κυβέρνησης", ενώ για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία είπε πως "Αυτή είναι αποτέλεσμα της άρνησης του Κιέβου να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με το ρωσόφωνο στοιχείο".
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις σχέσεις ΝΑΤΟ- ΗΠΑ και  Ρωσίας:
«Η Ρωσία δεν πρόκειται να εμπλακεί σε συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας. Δεν το θέλουμε και δεν το σχεδιάζουμε. Φυσικά όμως είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε κάθε επιθετική κίνηση εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν στους νέους του forum, φορώντας ένα απλό τζιν και ένα γκρι μπλουζάκι.
Στην ίδια ομιλία επίσης  εντύπωση έκανε π παραλληλισμός του Ρώσου προέδρου αυτού που συμβαίνει στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ με ότι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ στο Λένινγκραντ:
"Μικρά χωριά και μεγάλες πόλεις είναι περικυκλωμένα από τον ουκρανικό στρατό ο οποίος βάλλει εναντίον κατοικημένων περιοχών με στόχο να καταστρέψει τις υποδομές. Δυστυχώς αυτό μου θυμίζει γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν Γερμανοί φασίστες  πολιορκούσαν τις πόλεις μας όπως το Λένινγκραντ" με την τελευταία αυτή παρατήρηση να έχει ως αποδέκτη το Βερολίνο και μόνο
Ολα αυτά σε απάντηση των σημερινών ... απειλών κρατικών οντοτήτων επιέδου Λουξεμβούργου και Εσθονίας κατά της Ρωσίας και του ανύπαρκτου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε στον Πούτιν τη βαθιά ανησυχία της ΕΕ για τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατεύματα εμπλέκονται σε μάχες στην Ουκρανία και καταδίκασε σθεναρά τις επιχειρήσεις ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο Μπαρόζο κάλεσε τον Πούτιν να αντιστρέψει την πορεία των πραγμάτων επισημαίνοντας ότι "είναι δύσκολο να συνεχίζουμε να συνηγορούμε υπέρ μιας συνεργασίας όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παρούσα κλιμάκωση".
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν (ναι της κυβέρνησης που ηγείται ο τύπος που παντρεύτηκε τον σύντροφό του), δήλωσε ότι "Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες, εκτός από την στρατιωτική δράση (σ.σ.: δηλαδή ο ένδοξος λουξεμβουργιανός Στρατός δεν θα προελάσει στην ουκρανική στέππα;), για να τιμωρηθεί η Ρωσία επειδή επέλεξε τον λάθος δρόμο".
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη να προχωρήσει με πιθανά νέα μέτρα κατά της Ρωσίας, καθώς η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη" δήλωσε και ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών Ούρμας Παέτ του οποίου η χώρα είναι σαν σκουπιδάκι στον χάρτη στην άκρη της ρωσικής επικράτειας...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr