30 Αυγ 2014

Οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας πήραν φαλάγγι τους Ουκρανούς - Ρίχνουν σαν τις... μύγες τα Su-25 του Κιέβου

Οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας προελαύνουν στη νοτιοανατολική Ουκρανία και διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις του Κιέβου. Μόνο τις τελευταίες ώρες οι ρωσόφωνοι έχουν καταρρίψει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη
Su-25 της Αεροπορίας της Ουκρανίας σε Ντόνετσκ και Λούγκανσκ, ενώ κινούνται προς τη Μαριούπολη δημιουργώντας ήδη τα πρώτα αναχώματα για την εκδήλωση της… τελικής μάχης.
Ο επικεφαλής των ρωσόφωνων Α. Zaharchenko ανέφερε πώς όλα τα ουκρανικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από καταιγισμό πυρών MANPADS καθώς πετούσαν σε χαμηλό έδαφος σε μία προσπάθεια να βομβαρδίσουν κατοικημένες περιοχές και θέσεις των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας.   
Το ένα από τα Su-25 καταρρίφθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ και τα υπόλοιπα τρία στην περιοχή του Ντόνετσκ, όπως αναφέρουν οι ρωσόφωνοι.
Υποστηρίζουν επίσης πώς από την έναρξη των συγκρούσεων στη νοτιοανατολική Ουκρανία έχουν καταρρίψει συνολικά 25 Su-25 από τα 35 συνολικά που διαθέτει η ουκρανική Αεροπορία σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Πληροφορία πάντως που διαψεύδει το Κίεβο, λέγοντας πώς έχει απωλέσει μόνο 6 Su-25. Επιβεβαιώνει επίσης πώς καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας 2 μαχητικά MIG-29, ένα βομβαρδιστικό Su-24, ένα Il-76, ένα An-30, 4 Mi-8 και 4 Mi-24.
Ακόμη και έτσι να είναι επρόκειτο για διάλυση των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων, αφού ανάλογη η καταστροφική εικόνα στο έδαφος με την καταστροφή τεθωρακισμένων και πυραυλικών συστημάτων.
Οι δυνάμεις αυτοάμυνας έχουν πάρει φαλάγγι τους Ουκρανούς και προελαύνουν προς τη Μαριούπολη χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν συναντήσει ισχυρές ένοπλες αντιδράσεις. Έχουν προχωρήσει επίσης και στην ανακατάληψη στρατοπέδων στα οποία βρίσκονται ουκρανικά πυραυλικά συστήματα.
Ακόμη και ο διοικητής των δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ περιγράφει μία διαλυμένη κατάσταση. Σύμφωνα με τον Simon Semenchenko μιλάει για ανικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων και των δυνάμεων εθνοφυλακής, των γνωστών νεοναζιστών σφαγέων και κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση του Κιέβου για προδοσία.
Στη σελίδα του στο Facebook κατηγόρησε το Στρατό της Ουκρανίας ως «αντιεπαγγελματικό» και τους πολιτικούς του Κιέβου για «δωροληψία». «Οι ουκρανικές δυνάμεις φθάνουν στην περιοχή με μεγάλη καθυστέρηση και επί της ουσίας δεν προσφέρουν καμία στήριξη στις εδώ δυνάμεις», σημείωσε.
Πώς όμως να συμβεί αυτό όταν οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν έχουν ούτε νερό και φαγητό. Παραδίδονται μαζικά στους ρωσόφωνους και αφού… χορτάσουν, πολλοί, εντάσσονται στα τάγματα των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας και πολεμούν κατά της εγκληματικής κυβέρνησης του Κιέβου και των υποστηρικτών της στη Δύση.
Ήδη, πληροφορίες αναφέρουν, πώς υπάρχουν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κρούσματα τύφου, λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής, της έλλειψης νερού και φαγητού. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επιδημίες.
Υπό τις συνθήκες αυτές στον Ουκρανικό Στρατό οι ρωσόφωνοι αναμένεται σύντομα να ανακαταλάβουν πολλές περιοχές και να καταλάβουν όλη τη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Ακόμη και οι Δυτικοί φαίνεται πώς έχουν καταλάβει ότι η ενίσχυση του Κιέβου είναι ανώφελη απέναντι στις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας. Πόσο μάλλον υπό την υποστήριξη της Μόσχας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr