22 Σεπ 2014

“ΕΦΑΓΑΝ” 1.500.000 ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΘΗΣΑΥΡΟ” ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ “ΚΑΛΩΔΙΩΣΟΥΝ” ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕ 4.000 ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ! ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΣ Ο “ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ”- Ο “ΜΑΓΟΣ” ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ(ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)



Το’ χουμε ξαναπεί. Οι ιστορίες αρχαιοκαπηλίας μοιάζουν με φιλμ νουάρ και αστυνομικά μυθιστορήματα αλλά όσο μαθαίνουμε γι αυτές, τόσο πειθόμαστε ότι δεν είναι. Μπροστά στα διαδραματισθέντα, τα μυστήρια της Αμφίπολης
είναι σταγόνα στον ωκεανό. Όταν μάλιστα, μια “μεγάλη υπόθεση εθνικού ενδιαφέροντος”, χρηματοδοτήθηκε με 1.500.000 ευρώ από χορηγούς. Τα λεφτά μπήκαν στα δημόσια ταμεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επί υπουργού Παπουτσή, αλλά έχουν “φαγωθεί” χωρίς να βρεθεί αυτό για το οποίο είχε στηθεί η “εθνική” επιχείρηση: Να ανακαλυφθεί στην Βόρεια Ελλάδα(σε μέρος που για τους μυημένους είναι ήδη γνωστό)ο τύμβος προς τιμήν του Έλληνα Στρατηλάτη, Αλέξανδρου του Μακεδόνα. Το μέρος δεν είναι η Αμφίπολη. Γιατί η επιχείρηση προηγήθηκε της ανακάλυψης της Αμφίπολης και μάλιστα μέρη των δράσεων, προσώπων και εμπλεκόμενων φορέων “διαπλέκονται” και στην Αμφίπολη σε ένα απίστευτο κουβάρι γεγονότων και εξωφρενικών καταστάσεων που προσβάλλουν τον Ελληνικό λαό αλλά και το δημόσιο συμφέρον.

Ο Παπουτσής και το 1.500.000 ευρώ
«Για επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπεται 1.200.000» είχε πει ο υπουργός Παπουτσής τα Χριστούγεννα του 2011 στη Βουλή αλλά
δεν έχει αναλωθεί, έχει ήδη μεταφερθεί στο επόμενο έτος και βεβαίως υπάρχει στην υπηρεσία. «Αν η επιχείρηση ολοκληρωθεί έως τότε, έχει καλώς, αν δεν ολοκληρωθεί, τότε αυτομάτως το ποσόν αυτό θα παραδοθεί στον επόμενο Διοικητή της ΕΥΠ”, είχε συμπληρώσει. Το “πουγκί” όμως δεν ήταν 1,2 εκ αλλά-όπως ισχυρίζονται όσοι λένε ότι γνωρίζουν- 1.500.000 ευρώ. “Το ποσό είχε δοθεί από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. Μία από τις οικογένειες ήταν ο Λάτσης. Τώρα ο Λάτσης , μπορεί να αρνηθεί τα πάντα. Εμείς ξέραμε ότι ο Λάτσης είχε δώσει πάνω από 800.000 ευρώ. Κάποιοι τους είχαν πείσει ότι τα λεφτά ήταν για ιερό σκοπό”, λένε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ πηγές που αναμείχθηκαν ενεργά με την ιστορία. Για την υπόθεση “εθνικής σημασίας”, ήξερε μια συγκεκριμένη περίεργη και ετερόκλητη παρέα: Ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας που αργότερα βρέθηκε μπλεγμένος σε ποινική δικογραφία, δύο πληροφοριοδότες, δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, “φαρμακεροί” βραχίονες του υπουργείου Πολιτισμού, μία αρχαιοπώλης που κατηγορήθηκε ύστερα για εμπορία αρχαίων, ένας περίεργος τύπος από τη Θεσσαλονίκη με το προσωνύμιο “Ιωσήφ, το μέντιουμ, Εβραϊκής καταγωγής” και ένας βοσκός από νησί. Ο βοσκός-κατά τις πηγές του ρεπορτάζ-σε ανύποπτο χρόνο είχε ανακαλύψει από παράνομες ανασκαφές ότι στην Βόρειο Ελλάδα, σε καθορισμένο σημείο άνω των 4 στρεμμάτων, υπάρχει μεγάλος τύμβος με ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα. “Είχε πει ότι εκεί μέσα βρισκόταν κυριολεκτικά ο θησαυρός των Αρχαίων Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν πιέστηκε μετά από παρακολουθήσεις να αποκαλύψει την αλήθεια. Την δική του αλήθεια”, μας λένε σήμερα οι ίδιες πηγές. “Οι θησαυροί τότε-κοντά στο 2000-φωτογραφήθηκαν όλοι. Ανέρχονταν σε πάνω από 1640 σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα όλα Μακεδονικής προέλευσης. Μια χρυσή τιάρα, περιδέραια, σκουλαρίκια, χρυσές πεταλούδες, μέλισσες, νομίσματα, αγάλματα. Φανταστικά αντικείμενα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ. Αιφνιδιαστικά μετά το 2000, ο βοσκός σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό. Βρέθηκε σε χαντάκι. Τον έβγαλαν από τη μέση. Το μυστικό το πήρε στον τάφο “.
Από δική μας συλλογή πληροφοριών, ο αρχαιολογικός θησαυρός που έχει φωτογραφηθεί, αποτιμάται σε πάνω από 4.000 αντικείμενα. Πλήθος αυτών ήδη έχουν βγει στο εξωτερικό. “Φιλοξενούνται” σε θυρίδες της Ελβετίας, του Λιχνενστάιν, της Γερμανίας. Τα πρόσωπα είναι επικηρυγμένα από τότε. Κάποιοι εξ αυτών(πολλά λέγονται για τον γνωστό συλλέκτη Χάγερ), διατηρούσαν πάντα “άκρες” με γνωστές πολιτικές οικογένειες στις οποίες πάντα άρεσαν οι σπάνιες αρχαιολογικές συλλογές. Στη παρέα των συλλεκτών εμπλέκουν το όνομα γνωστού δημοσιογράφου της τηλεόρασης ενώ για την διαφυγή των αρχαίων λέγεται ότι πολλά γνωρίζουν δύο πρόσωπα από το υπουργείο Πολιτισμού, κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο, στενή συνεργάτης του πρωθυπουργού Σαμαρά, μία συνταξιούχος αρχαιολόγος ονόματι “Μαρία” και αξιωματούχοι που εμπλέκονται με τις ανασκαφές της Αμφίπολης.
Η “εθνική αποστολή” και το 1.500.000 ευρώ που φαγώθηκε

Στις αρχές του 2011, γίνεται προσπάθεια για εύρεση χρημάτων ώστε να εντοπιστούν μερικοί από τους θησαυρούς. Πάντα κατά τις πηγές πληροφόρησης(τα κίνητρα των οποίων εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να παραμένουν άδηλα)τα χρήματα μαζεύονται: 1.500.000 ευρώ. Από αστυνομικούς, πληροφοριοδότες και παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού, καταρτίζεται αποστολή στο εξωτερικό. Ένα από τα κλιμάκια πηγαίνει στην Ουκρανία. Υπάρχουν υπόνοιες ότι ένα ζευγάρι από χρυσά σκουλαρίκια, κρέμονται στα αυτιά της Τιμοσένκο. “Καλωδιώθηκε αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού με κρυφή κάμερα. Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά ή μας είπαν ότι ήταν απογοητευτικά. Στην υπόθεση αναμείχθηκαν και Ουκρανοί πράκτορες που δεν ξέχασαν ποτέ την υπόθεση. Αργότερα μάθαμε ότι περίπου 100.000 ευρώ έβαλε στην τσέπη του, ο Ιωσήφ το μέντιουμ, ο Εβραίος. Γνωστός της κυρίας από το υπουργείο Πολιτισμού. Τα υπόλοιπα ακόμα τα ψάχνουμε, εμείς οι ρομαντικοί που δουλέψαμε για μια υπόθεση που ήταν και εξακολουθεί να είναι εθνικής σημασίας”, μας λέει ένας από όσους ενεπλάκησαν στην “Εθνική αποστολή” του κυρίου Παπουτσή.
Ένα από τα πολλά-μα πάρα πολλά- αξιοπερίεργα της ιστορίας είναι ότι λίγες μέρες πριν αρχίζουν να χτυπάνε τα τύμπανα της κυβέρνησης για την Αμφίπολη, πρόσωπα που φέρεται να γνώριζαν για την “Εθνική αποστολή για τον Μέγα Αλέξανδρο”, εντοπίζονται μπλεγμένοι σε ποινική δικογραφία για αρχαίο άγαλμα. Τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώνεται ότι κεντρικό ρόλο σε «πυρήνα» εγκληματικού δικτύου διαδραμάτιζε μια 52χρονη συλληφθείσα, η οποία είναι αρχαιοπώλης και διατηρεί κατάστημα εμπορίας αρχαιολογικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας. Η παραπάνω συνεργάζονταν, στο πλαίσιο των παρανόμων δραστηριοτήτων της, με 50χρονο συλληφθέντα και 49χρονο επίσης συλληφθέντα Αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Επιπλέον, μετά από συντονισμένες ενέργειες προέκυψε διασύνδεση της 52χρονης σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, πέραν των παραπάνω συνεργών της και με δύο ακόμα Έλληνες, οι οποίοι αναζητούνται. Έτσι γράφτηκε στο Δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ. Κάποιοι από αυτούς λέγεται ότι ξέρουν που “είναι ο Μέγας Αλέξανδρος”. Μετά τις συλλήψεις όλοι τους φαίνεται ότι έχασαν τη λαλιά τους αφού η προειδοποίηση από το σύστημα ήταν ξεκάθαρη: “Καθίστε φρόνιμα, ξέρουμε ότι ξέρετε…”. Άλλωστε μετά την παρουσία τους στον ανακριτή, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν σκάσει η Αμφίπολη. Πραγματικά “καταραμένες” και “μυστήριες” οι αστυνομικές ιστορίες αρχαιοκαπηλίας.
(ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΜΥΘΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ-ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ- ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΤΡΑΠΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
 http://www.makeleio.gr/?p=170156