18 Σεπ 2014

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ Π.Ποροσένκο: "Τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να φτάσουν στο Βουκουρέστι και στη Βαρσοβία σε 2 εβδομάδες"

«Τα ρωσικά τεθωρακισμένα θα μπορούσαν, αν ήθελε το Κρεμλίνο, να φτάσουν σε δύο εβδομάδες όχι μόνο στο Κίεβο αλλά και στη Ρίγα (Λετονία), το Βίλνιους (Λιθουανία), τη Βαρσοβία (Πολωνία) ή το Βουκουρέστι ..(Ρουμανία)» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko (Πέτρο Ποροσένκο) κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «HardTalk» του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC.
 
Η παραδοχή αυτή έγινε ύστερα από ερώτηση του Βρετανού δημοσιογράφου αναφορικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τις πραγματικές δυνατότητες του ουκρανικού στρατού απέναντι στην πολεμική μηχανή της «Αρκούδας».
 
Μάλιστα, στην ερώτηση του ο Stephen Sackur αναφέρθηκε και στον ισχυρισμό του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin πως «η Μόσχα μπορεί μέσα σε δύο εβδομάδες να καταλάβει το Κίεβο, αν το επιθυμεί», προσθέτοντας πως ο λόγος που η Ουκρανία επιδιώκει τη διατήρηση της εκεχειρίας στα ανατολικά της χώρας και είναι έτοιμη να αφήσει τον έλεγχο πόλεων όπως το Ντονέτσκ στα χέρια των Ρωσοφώνων μαχητών είναι «η ήττα του κυβερνητικού στρατού στο έδαφος».
 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε πως βασικός στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και οι θάνατοι αμάχων αλλά μάλλον δεν γίνεται πιστευτός καθώς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του Ντονέτσκ με θανάτους δεκάδων αμάχων. Το ουκρανικό Πυροβολικό συνεχίζει να χτυπά από μακρινή απόσταση κυριολεκτικα στα τυφλά.
 
Είναι εμφανές ότι η συντριβή των ουκρανικών δυνάμεων ανάγκασε τον ολιγάρχη "Νέρωνα" Π.Ποροσένκο να διαπραγματευτεί και πάνω απ'ολα να αποδεχτεί την πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο που οι νεοναζί του Δεξιού Τομέα τον απειλούν τώρα ότι θα έχει την τύχη του Β.Γιανούκοβιτς, καθώς οι δηλώσεις αυτές δεν άρεσαν ούτε σε αυτούς αλλά ούτε στην Ουάσιγκτον αφού αποτελούν παραδοχή ότι δεν διαθέτουν πλέον την ισχύ για να σταματήσουν το ρωσικό Στρατό.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr