1 Σεπ 2014

Τουρκία: Γραφείο στην Κων/πολη έχει το Ισλαμικό Κράτος!


Σοκάρει η αποκάλυψη που κάνει η τουρκική εφημερίδα «Αϊντινλίκ» αφού υποστηρίζει χωρίς περιστροφές, ότι η αιμοσταγής οργάνωση ISIL που μετεξελίχθηκε σε «Ισλαμικό Κράτος» (IS: Islamic State), εκπροσωπώντας το περίφημο ..
«χαλιφάτο» που ίδρυσε σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας που κατέλαβε, διατηρεί ανεπίσημο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη και τη συντηρητική συνοικία Φατίχ!
Η εφημερίδα επικαλείται ρεπορτάζ του γερμανικού δικτύου ARD και σχολιάζει ότι αυτό είναι τουλάχιστον περίεργο, αφού η σημαντικότερη απειλή που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση Νταβούτογλου στην Τουρκία, είναι η δράση του IS στον νότο της χώρας, πέρα από τα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ.
Υπενθυμίζει δε και την κράτηση 49 Τούρκων διπλωματικών υπαλλήλων που συνελήφθησαν στο τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη (αυτό βέβαια θα μπορούσε να επιβάλλει τον ιδιότυπο «κατευνασμό» του IS από τουρκικής πλευράς)… Στο ρεπορτάζ αναφέρονται ως πηγές στελέχη ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, οι τζιχαντιστές που πηγαίνουν στην Τουρκία με σκοπό να περάσουν στη Συρία και να ενταχθούν στις ισλαμιστικές ομάδες μαχητών – τρομοκρατών που επιχειρούν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ, περνούν από το συγκεκριμένο γραφείο και παραλαμβάνουν άδεια για να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ. Λαμβάνουν μάλιστα και το ποσό των 400 δολαρίων για τα έξοδα του ταξιδιού τους…
Οι αποκαλύψεις που δεν μπορεί όλες να είναι ψευδείς, εγείρουν πολύ σημαντικό θέμα για την Τουρκία των Ερντογάν και Νταβούτογλου. Σε αυτές να προστεθεί και ο ισχυρισμός ότι στην Τουρκία λειτουργού στρατόπεδα όπου εκπαιδεύονται Ευρωπαίοι τζιχαντιστές οι οποίοι γυρίζουν στις πατρίδες τους και τελούν εν αναμονή, μια ιδιότυπη εφεδρεία, έτοιμοι για να επιστρέψουν στη Συρία εάν τους ζητηθεί.http://www.defence-point.gr/news/?p=110307