18 Σεπ 2014

Είναι παντού! Οι Τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό στην Αυστραλία - Αποτράπηκαν την τελευταία στιγμή!

- Θα επέλεγαν το θύμα τους στην τύχη, θα του έκοβαν το κεφάλι και θα το τύλιγαν με την σημαία του Ισλαμικού Κράτους
- Θα ονόμαζαν τους δημόσιους αποκεφαλισμούς «δολοφονίες διαμαρτυρίας»
- Πάνω από 800 αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε δεκάδες σπίτια στο Σίδνει και το Μπρίσμπειν
- «Δεν μιλάμε για υποψίες αλλά για πρόθεση των Τζιχαντιστών» δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός

- Σε κατάσταση σοκ η κοινή γνώμη στην Αυστραλία

Η επιχείρηση ξεκίνησε με άκρα μυστικότητα και ήρθε μια ημέρα μετά την ανανέωση των απειλών των Τζιχαντιστών και του καλέσματός τους στους υποστηρικτές τους σε όλο τον κόσμο να κάνουν βομβιστικές επιθέσεις και «δολοφονίες διαμαρτυρίας».

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση πήρε στα σοβαρά τις απειλές αυτές και γνώριζε τον εγκέφαλο όλης αυτής της επιχείρησης στο έδαφός της.

Ο Μοχάμεντ Αλι Μπαργιαλέϊ, Αφγανός πρόσφυγας στην Αυστραλία είχε σκοπό τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες να κυκλοφορεί στον δρόμο αυτός και οι ομοιδεάτες του και να επιλέγουν περαστικούς, να τους τυλίγουν με την σημαία του Ισλαμικού Κράτους και να τους αποκεφαλίζουν.

Μάλιστα όλα αυτά θα τα έγραφαν σε βίντεο και θα τα έστελνε στην οργάνωσή του για να τα ανεβάζει στο διαδίκτυο και να τρομοκρατεί ακόμα περισσότερο την υφήλιο.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ, επανέλαβε σήμερα ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν αξιόπιστες πληροφορίες ότι εγχώριοι τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό επί αυστραλιανού εδάφους.

Αυτός ήταν και ο λόγος των σημερινών εφόδων της αστυνομίας σε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις του Σίδνεϊ και του Μπρίσμπαν όπου συνέλαβαν 15 άτομα.

«Δεν μιλάμε για υποψίες αλλά για πρόθεση» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός ενώ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλ Σόρτεν, χαρακτήρισε τις καταγγελίες «φρικιαστικές».

Περισσότεροι από 800 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση, τη μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαχθεί στην Αυστραλία και έγινε μια εβδομάδα μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού από την Καμπέρα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που αποτελούν οι αυστραλοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή.