25 Σεπ 2014

Πόλεμος με αγωγές και καταγγελίες μεταξύ τριών γνωστών οικογενειώ


Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει λάβει η δικαστική διαμάχη της οικογένειας Κουτσολιούτσου ( FOLLI FOLLIE) με τον γνωστό για τις περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη εφοπλιστή  Βίκτωρα Ρέστη, καθώς επίσης...
τη μητέρα του, τις δύο αδερφές του, αλλά και τον πρώην στενό συνεργάτη του,  Αναστάσιο Πάλλη.
Οι Γιώργος και Δημήτρης Κουτσολιούτσος, με μία σειρά αγωγών που έχουν καταθέσει στο  Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικούν περίπου 62 εκατομμύρια ευρώ από την οικογένεια Ρέστη, υποστηρίζοντας ότι εξαπατήθηκαν κατά τη συνεργασία τους στη ναυτιλιακή εταιρεία « Sanergy Maritime Corp.» και υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημιά.
Το αποκορύφωμα της συμπεριφοράς των εναγομένων ήταν, όπως αναφέρεται στις αγωγές, η εταιρεία «Enterprises Shipping and Trading» (EST) –αποκλειστικών συμφερόντων του Β. Ρέστη– που είχε αναλάβει τη διαχείριση των πλοίων της Sanergy, να εμπλακεί σε παράνομες δοσοληψίες με αξιωματούχους του ιρανικού καθεστώτος, κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ κατά του  Ιράν. Μάλιστα, αυτές οι ενέργειες του Ελληνα εφοπλιστή είχαν ως αποτέλεσμα η EST να βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης των ΗΠΑ, UANI.
Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο οικογενειών είναι καθαρά επιχειρηματικός.
Στις αγωγές, ωστόσο, των Γιώργου και Δημήτρη Κουτσολιούτσου περιγράφονται περιστατικά, τα οποία, αν αληθεύουν, αφορούν κακουργηματική εκβίαση, απειλές κατά της ζωής και παραβιάσεις του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και προφορικών συνομιλιών.
Ειδικότερα, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι καθυστέρησαν να προσφύγουν ενώπιον της  Ελληνικής Δικαιοσύνης, επειδή είχαν φόβους για την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια των οικογενειών τους και των συνεργατών τους.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι από τον Ιούνιο του 2010 έως και τον Ιανουάριο του 2011 που ζητούσαν από τον Βίκτωρα Ρέστη να καταβάλει τα ποσά που τους όφειλε, αντιλήφθηκαν ότι ο τελευταίος, μαζί με τον τότε συνεργάτη του Αναστάσιο Πάλλη, παρακολουθούσε παράνομα και με ειδικό εξοπλισμό τις προφορικές τους συνομιλίες, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, καθώς και τις μετακινήσεις τους.
Είχαν πληροφορηθεί, επίσης, ότι στην «ομάδα Ρέστη» παρείχαν υπηρεσίες και κρατικοί λειτουργοί, που υπηρετούσαν ακόμη και σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, ενώ ήταν επανδρωμένη με αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους, δημοσιογράφους, ψευδομάρτυρες κ.α.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που αναφέρεται στις αγωγές, σύμφωνα με το οποίο ο Β. Ρέστης είχε πει στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο σε συνάντησή τους ότι στο Πολεμικό Μουσείο που διατηρούσε ο τότε στενός του συνεργάτης, Αναστάσιος Πάλλης «βρίσκονται χιλιάδες όπλα και αντιλαμβάνεσαι τι θα πάθει όποιος τολμήσει να με αμφισβητήσει ή να με πολεμήσει».
Με τις συγκεκριμένες φράσεις, όπως ισχυρίζονται οι ενάγοντες, ο Β. Ρέστης τους απείλησε εμμέσως, πλην σαφώς, να μη διανοηθούν να πράξουν οτιδήποτε εναντίον του, αφού είχε τον τρόπο να συντρίψει οποιονδήποτε θεωρούσε αντίπαλό του.
Προφανής σκοπός του ήταν, όπως ισχυρίζονται, να τους εξαναγκάσει να απέχουν από τη διεκδίκηση οποιασδήποτε νόμιμης απαίτησης, προκειμένου ο ίδιος να δρα ανενόχλητος και να αποκομίζει παράνομο περιουσιακό όφελος.
Τόσο ο ίδιος ο Βίκτωρας Ρέστης όσο και τα μέλη της οικογένειάς του θεωρούν τα όσα αναφέρουν σε βάρος τους οι Γιώργος και  Δημήτρης Κουτσολιούτσος είναι συκοφαντικά. Για τον λόγο αυτόν, έχει κατατεθεί από την πλευρά τους ανταγωγή, με την οποία ζητούν, συνολικά, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ, αφού όπως υποστηρίζουν, «το αναληθές και εξυβριστικό περιεχόμενο των αγωγών της οικογένειας Κουτσολιούτσου το διάβασαν δικαστές, γραμματείς στο Δικαστήριο και άλλοι υπάλληλοι που τις παρέλαβαν».http://www.paraskhnio.gr/katigoroyn-ton-resti-gia-ypoptes-syna/