18 Σεπ 2014

ΗΠΑ και Γαλλία ξεκινούν αεροπορικές επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ

Πλησιάζει η ώρα που οι αμερικανικά και γαλλικά μαχητικά θα εκδηλώσουν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. και το Ιράκ.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ...
αμερικανικού Πενταγώνου ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να δώσει την εντολή για την πραγματοποίηση των πρώτων αεροπορικών επιθέσεων και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι πως θα αντιδράσει η συριακή Αεράμυνα αφενός και αφετέρου τι στόχους θα κτυπήσουν τα αμερικανικά μαχητικά και αν αυτοί θα αφορούν στόχους της ISIS ή στόχους των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας
Ταυτόχρονα ο μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι στην περίπτωση που πληγούν συστήματα αεράμυνας της Συρίας αυτά να είναι επανδρωμένα από Ρώσους συμβούλους. Τότε υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Όπως δήλωσε σήμερα ο  Αμερικανός υπουργός Αμύνης, Τσακ Χέιγκλ, αναμένεται η έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για να ξεκινήσουν οι επιδρομές στη Συρία,.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ανέλυσε τα τέσσερα στοιχεία για την αποδυνάμωση και καταστροφή της ISIS ξεκινώντας με τη συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση και την διεύρυνση της εκστρατείας.
Το ενδιαφέρον εδώ είναι πώς θα αντιδράσει η Ρωσία. Πέρσι κατάφερε με τον ελιγμό για την καταστροφή των χημικών όπλων και την σθεναρή στάση της να αποτρέψει τους δυτικούς βομβαρδισμούς. Τώρα, με το πρόσχημα του ISIS, οι δυτικοί ξανάρχονται... Θα δεχθεί να κτυπηθούν στόχοι που ελέγχονται από τη νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού;
Το δεύτερο σημείο είναι η ενίσχυση των δυνάμεων που πολεμούν τους εξτρεμιστές στο ιρακινό έδαφος, το τρίτο είναι η αποτροπή των τζιχαντιστών να εξαπολύσουν επίθεση κατά της Αμερικής και των εταίρων της, ενώ τέταρτο στοιχείο είναι η ανθρωπιστική βοήθεια της κυβέρνησης Ομπάμα σε παιδιά και αμάχους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μπροστά στην απειλή της τρομοκρατίας.
Τόνισε, πάντως, πως στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών δε θα εμπλακούν αμερικανικά στρατεύματα, ενώ επισήμανε πως η επιχείρηση δε θα είναι εύκολη, ούτε σύντομη, αλλά όπως είπε «η καταστροφή του ΙΚ θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από στρατιωτική προσπάθεια».
Για αυτό το σκοπό, λοιπόν, αποφάσισε, όπως είπε, να απαντήσει στην έκκληση των ιρακινών αρχών, επομένως η Γαλλία θα στηρίξει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με αεροπορικές επιδρομές «για την ειρήνη και την ασφάλεια στο Ιράκ, χωρίς την παρουσία στρατευμάτων στο έδαφος».
Σε πλήρη σύμπνοια με την αμερικανική απόφαση να κτυπηθούν στόχοι στη Συρία ο Γάλλος πρόεδρος  Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.
«Στο Ιράκ και τη Συρία επικρατεί μεγαλύτερος κίνδυνος», είπε ο Ολάντ
«H ISIS γιγαντώθηκε γιατί η διεθνής κοινότητα παρέμεινε αδρανής», προσθέτοντας ότι οι εξτρεμιστές της ISIS κατακρεουργούν όσους αντιστέκονται, κυνηγούν τις μειονότητες, αποκεφαλίζουν δημοσιογράφους, σταυρώνουν αντιπάλους και απαγάγουν γυναίκες. H ISIS προσηλυτίζει μέλη από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ περίπου 1.000 είναι όσοι εγκατέλειψαν τη Γαλλία, κάποιοι εκ των οποίων ανήλικοι, για να ενταχθούν στην οργάνωση», εξήγησε, ενώ τόνισε πως η τρομοκρατία απειλεί την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Μέλη της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" στην Ελλάδα;
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η ιστοσελίδα της εφημερίδας Al-Youm Al-Sabe η οποία  ανήρτησε δημοσίευμα με τίτλο:
«Δημοσιεύουμε λεπτομέρειες για την άφιξη αριθμού ηγετικών στελεχών της Αδελφότητας στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Γαλλία».
Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι, το τελευταίο τριήμερο, ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας που έχουν εκδιωχθεί από την κυβέρνηση του Κατάρ, έχουν αφιχθεί στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Γαλλία, όπου η οργάνωση δραστηριοποιείται μέσω των 143 συνολικά οργανώσεών της.
Πηγή της Διεθνούς Οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Γκρατς απεκάλυψε ότι από το περασμένο Σάββατο, μεγάλος αριθμός ηγετικών στελεχών της Αδελφότητας που δεν κατευθύνθηκαν προς την Τουρκία, έφθασαν στην Ευρώπη.
Πρόσθεσε επίσης, ότι τα σημαντικότερα στελέχη που αποφάσισαν να μεταβούν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι ο πολιτικός ακτιβιστής Abdul Rahman Ezz και η σύζυγός του, ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ελευθερίας και Δικαιοσύνης» Hamza Zawbaa, ο Dr. Amr Darrag, πρώην Υπουργός Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, ο Dr. Jamal Abdul Sattar, ο Dr. Mahmoud Hussein, Γενικός Γραμματέας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο διευθυντής του Γραφείου του Σεΐχη Youssef Al-Qaradawi και άλλα 7 ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.
Oi «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» είναι ένα  εξτρεμιστικό ισλαμικό κίνημα με διασυνδέσεις με την ISIS και η άφιξη μελών της στην Ελλάδα χωρίς κανένα έλεγχο ασφάλειας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.
Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν από την άφιξή τους, με την παροχή προσωπικής ασφαλείας, μέσω εταιρειών ασφαλείας εκ των οποίων μια ελβετική και μια αγγλική εταιρία. Διευκρίνισε επίσης, ότι δικηγόροι ειδικοί στα θέματα μετανάστευσης θα τους εξασφαλίσουν τις επίσημες άδειες παραμονής και όλες τις νομικές διαδικασίες σε αυτές τις χώρες.
Επίσης θα τους εξασφαλισθεί εργασία, μισθός, βίλες και ιδιωτικά αυτοκίνητα, καθότι οι περισσότεροι από συνοδεύονται από τις οικογένειές
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr