20 Σεπ 2014

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - "ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" Δύο ρωσικά Μig-35 έκαναν εικονικές πυρηνικές προσβολές στην Αλάσκα

Ρωσικά Mig-35 προχώρησαν σε εικονικές πυρηνικές προσβολές της δυτικής ακτής της Αλάσκας. Πετούσαν κοντά στην ακτογραμμή, σύμφωνα με αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού. Επρόκειτο για.... απόφαση του Β.Πούτιν για να δέιξει στις ΗΠΑ ότι μπορεί να "στριμώξει" την Αμερική εάν το θελήσει. Ήταν απάντηση στις ασκήσεις που πραγματοποιούν οι Αμερικανοί υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ στην Δ.Ουκρανία. Θυμίζουμε ότι συμμετέχουν 200 Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές στην άσκηση "Rapid Trident"
 
Τα ρωσικά Mig-35 σε έαναν ενδεχόμενο Γ' ΠΠ θα μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.
 
Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου MIG 35 εισήλθαν σε αμερικανική ζώνη απαγόρευσης πτήσεων την Παρασκευή, όπως έκαναν γνωστό αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
 
"Τα ρωσικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από αμερικανικά F-16 και καναδικά CF-18 κοντά στην αμερικανική πολιτεία της Αλάσκας"
 
Τα ρωσικά αεροσκάφη στη συνέχεια εγκατέλειψαν την περιοχή χωρίς το περιστατικό να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ένας εκ των αμερικανών αξιωματούχων, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
 
Είναι «η πρώτη φορά μετά από χρόνια» που ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εισέρχονται σε αμερικανικό χώρο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος "δεν προχωρούσαν σε τέτοιες κινησεις από τον καιρό που υπήρχε η Σοβιετική Ένωση".
 
 
Σημειώνεται ότι παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα και στον εναέριο χώρο της Σουηδίας. Με πτήσεις μαχητικών στη Βαλτική απάντησε η Μόσχα στα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αλλά και στην αύξηση της αεροπορικής δραστηριότητας στην Λετονία, Εσθονία και Λιθουανία.
 
Η αεροπορική παρουσία των μαχητικών της ρωσικής Αεροπορίας στη Βαλτική δεν είναι τυχαία: Ουσιαστικά σηματοδοτεί την απόφαση του Κρεμλίνου και του ίδιου του Ρώσου προέδρου προσωπικά ότι η περιοχή δεν αποτελεί αποκαλυπτικό χώρο του ΝΑΤΟ αλλά και της Ρωσίας επίσης η οποία έχει ζωτικά συμφέροντα και είναι αποφασισμένη να τα προασπίσει.
 
Μια από αυτές τις «υπενθυμίσεις» ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24 πραγματοποίησαν  στις 17 Σεπτεμβρίου αποστολή προσομείωσης επίθεσης στην Βαλτική και όπως αναφέρει η εφημερίδα  Expressen παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας.
 
H Ρωσία έχει τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μαζί εάν παραστεί ανάγκη, απλώς θεωρούν στην Μόσχα ότι ενίοτε πρέπει να θυμίζουν στην Ουάσιγκτον το ευάλωτο των ΗΠΑ σε μια ρωσική πυρηνική επίθεση έαν αυτό ποτέ χρειαστεί.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr