1 Οκτ 2014

ΕΝΑ ΑΠΛΟ... "ΦΟΥ" ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΑΕΡΩΣΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ...

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Γκρινιάζουν οι παρατρεχάμενοι γύρω από τον Σαμαρά για την στάση των Καραμανλικών, κανένας τους όμως δεν αναγνωρίζει στον πρώην πρωθυπουργό ότι είναι ο μόνος που πραγματικά στηρίζει στον Σαμαρά. Ο Καραμανλής δεν...
είναι κορόιδο να πέσει στην παγίδα της κριτικής. Ούτε φυσικά θέλει να του χρεώσει κανένας την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας που πλησιάζει οσονούπω. Γιατί αυτό θα συνέβαινε στην περίπτωση που δεν στήριζε τον Σαμαρά. Θα του χρέωναν την συντριβή και τον εξευτελισμό στις κάλπες της ΝΔ.
Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Καραμανλής είναι δημοφιλέστερος του Σαμαρά μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Για την κοινωνία συνολικά δεν το συζητάμε. Εκεί τα ποσοστά του Σαμαρά είναι κυριολεκτικά απογοητευτικά. Έχει λοιπόν τη δύναμη και τη δημοφιλία ο Καραμανλής εάν θέλει να τραβήξει το χαλί του Σαμαρά. Να το κάνει και να τον χειροκροτήσει η κοινωνία.
Δεν θα το κάνει όμως. Ο Καραμανλής ξέρει ότι με ένα απλό φύσημα, με ένα... φου αν κάνει τώρα προς την πλευρά του Σαμαρά, ο πρωθυπουργός θα εξαερωθεί πολιτικά. Θα τελειώσει πριν καν πάει στις εκλογές. Αλλά τέτοια βρώμικα παιχνίδια δεν παίζει ο Καραμανλής. Και δεν παίζει γιατί είναι πιο παραταξιακός από τον Σαμαρά.
Το σενάριο της επίρριψης ευθυνών στον Καραμανλή για τη βαριά εκλογική ήττα της ΝΔ δεν πρόκειται να παίξει πουθενά και από κανέναν. Ο Καραμανλής δεν θα δώσει κανένα δικαίωμα και αφορμή και για έναν ακόμα λόγο.
Είναι πάρα πολύ πιθανό μετά τις εκλογές με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται σε φάση διάλυσης και εμφυλίου και δεν θα μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Θα έρθει και θα συμφωνήσει στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, τρώγοντας την ντρίμπλα του Τσίπρα που μέσω του Καραμανλή θα εξευμενίσει τους κεντροδεξιούς. Έτσι οι Νεοδημοκράτες θα έχουν το δικό τους πολιτικό πρόσωπο στην πολιτική πυραμίδα των θεσμών. Κάπως έτσι γράφεται η ιστορία...
Fimotro