31 Οκτ 2014

Τα πρακτικά στο γεύμα Καραμανλή – Σαμαρά

Στο εστιατόριο «Μύλος» του Χίλτον έφαγαν Καραμανλής – Σαμαράς. Δεν υπήρχε ιδανικότερη επιλογή να συζητήσουν για τον μύλο που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία.
Κι όμως. Εγινε πρόταση του Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το δέλεαρ ήταν ότι ο Καραμανλής δεν θα χρειάζεται να σπάσει τη σιωπή του. Θα υπογράφει μόνο τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Οχι ότι έσπασε κιόλας τη σιωπή του στο γεύμα. Επαιζε φυσαρμόνικα τα κόκαλα και κουνούσε ανάλογα αρνητικά ή καταφατικά το κεφάλι του σε όσα του έλεγε ο Σαμαράς.
Στο γεύμα Καραμανλής – Σαμαράς συζήτησαν (αντιγράφω από τα πρακτικά):...

Γιατροί σε έρευνα της IPSOS δήλωσαν ότι περίπου τέσσερις στους 10 ασθενείς διέκοψαν την αγωγή λόγω οικονομικής στενότητας. Παραλίγο να καταπιεί το κόκαλο ο Καραμανλής όταν το ’μαθε.
Ερευνες έχουν δείξει πως η ανεργία συνδέεται με την αύξηση της θνησιμότητας κατά 20% έως 25%. Αυτή η είδηση άνοιξε πολύ την όρεξη του Κωστάκη και έδειξε με τα δάχτυλα να έρθουν τα 5α πιάτα.
Στην Ελλάδα, το εισόδημα των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει υποχωρήσει 14 χρόνια πίσω. Αυτό έκανε τον Σαμαρά να μην παραγγείλει καν παγωτό και φρούτα.
Το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε οικογένειες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε το 40,5% το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17,5% από το 2008, ενώ μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται μόνο στην Ισλανδία. Αρα πρέπει να γίνουμε Ισλανδία, συμπέρανε ο Σαμαράς.
Απίστευτες καταγγελίες κρατουμένων στο νοσοκομείο Κορυδαλλού: «Πεθαίνουμε από φυματίωση». «Εχουμε σίγουρα δύο νεκρούς κάθε μήνα», διαβεβαίωσε τον συνδαιτυμόνα του ο Σαμαράς.
Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» με τους 6 μήνες αναμονή για ακτινοθεραπεία και τα ξεπερασμένης τεχνολογίας μηχανήματα. Αγοράζουμε όμως υποβρύχια, διευκρίνισε ο αμφιτρύωνας του δείπνου.
Τελευταίο συζητήθηκε το θέμα της Αμφίπολης και το ανέλυσε ο Σαμαράς πίνοντας λευκό κρασί 230 ετών, για το πώς στήθηκε η ιστορία.
Στήθηκε λοιπόν ένας ωραιότατος μηχανισμός, όπως εξομολογήθηκε ζαλισμένος από το παλιό καλό κρασί. Αναφέρθηκε μετά, σκασμένος στα γέλια για τις δηλώσεις του στην Αμφίπολη, για το «μυστικό» που θα αποκαλυφθεί.
Ξεκαρδίζεται, είπε, με την εκπρόσωπο τάφου Παναγιωταρέα που «ενημερώνει» με καθημερινές δόσεις για τα δήθεν σπουδαία «ταφικά ευρήματα».
Μπήκε στο Ιντερνετ πίνοντας πάντα το κρασάκι του και διάβασε στο efsyn.gr: «Χωρίς αρχαίο νεκρό ο τάφος».
«Βουρ, για κάνα μικροεπεισόδιο στην Κύπρο», είπε και κούνησε καταφατικά το κεφάλι του ο Καραμανλής, καταλαβαίνοντας ότι δεν το εννοούσε, γιατί ήταν πια τύφλα από το παλιό καλό κρασί, για να λέει τέτοια πράγματα.
Του Λάκη Μπέλλου από efsyn