25 Οκτ 2014

Αποκάλυψη! Ο Καναδός πρωθυπουργός κρύφτηκε στη ντουλάπα για να γλιτώσει από τους ένοπλους

Η καναδική κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει πολύ σύντομα νέα νομοθεσία για να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν.. αυτή την εβδομάδα στον Καναδά, με στόχο κυρίως να αποτρέπει τέτοιες δραστηριότητες, δήλωσε ο καναδός υπουργός Δικαιοσύνης Πίτερ Μακέι.

Ο Μακέι επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει πέρα από το νομοσχέδιο που σκόπευε αρχικά να προτείνει και το οποίο θα ενίσχυε τις εξουσίες της καναδικής υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο μεταξύ μια καναδική εφημερίδα αποκάλυψε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Στίβεν Χάρπερ παρέμεινε κρυμμένος σε μια ντουλάπα στη διάρκεια της επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στην Οτάβα.

Ο Χάρπερ πέρασε ένα τέταρτο της ώρας σε μια ντουλάπα του κοινοβουλίου την Τετάρτη το πρωί, μέχρις ότου η ασφάλειά του μεριμνήσει για την ασφάλεια του χώρου και για την απομάκρυνσή του από το κτίριο, είπαν βουλευτές τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Globe and Mail.

Ο καναδός πρωθυπουργός βρισκόταν μαζί με περίπου 150 βουλευτές του συντηρητικού κόμματός του σε μια αίθουσα η οποία βρίσκεται στον κεντρικό διάδρομο του κοινοβουλίου την ώρα που ο Μισέλ Ζεχάφ-Μπιμπό εισέβαλε με την καραμπίνα του στο κτίριο, όπου και σκοτώθηκε από την αστυνομία λίγη ώρα αργότερα.

Μόλις ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, κάποιοι «γνώριζαν ότι υπάρχει μια ντουλάπα» σε αυτή την τεράστια αίθουσα και ο Χάρπερ «στριμώχτηκε μέσα εκεί», επεσήμανε ένας από τους βουλευτές που ήταν παρόντες.

«Πολλοί βουλευτές πίστεψαν ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε να βγει από την αίθουσα και δεν γνώριζαν ότι στην πραγματικότητα βρισκόταν στο στενό αυτό ντουλάπι», διηγήθηκε ένας άλλος.

Παράλληλα στην αίθουσα υπήρχαν «15 σημαίες κρεμασμένες» και οι βουλευτές «τις κατέβασαν όλες, εκτός από δύο». Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τους ιστούς τους «κρατώντας τους σαν δόρατα» για «να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε εισέβαλε», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
 http://www.newsit.gr