20 Οκτ 2014

Kόρη του ηγέτη της Χαμάς νοσηλεύτηκε σε ισραηλινό νοσοκομείο!

Μία κόρη του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εισήχθη για επείγουσα νοσηλεία σε ισραηλινό νοσοκομείο εντός του Οκτωβρίου έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάσθηκαν
μετά από επέμβαση ρουτίνας, αποκάλυψαν δύο πληροφορημένες πηγές.




Η κόρη του Ισμαΐλ Χανίγε νοσηλεύθηκε για μία εβδομάδα σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μίας παλαιστινιακής και μίας ξένης διπλωματικής πηγής, που ζήτησαν να μην δημοσιευθεί ο λόγος της νοσηλείας, για λόγους σεβασμού της ιδιωτικής της ζωής. Ισραηλινοί και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την πληροφορία.

Ο Ισμαΐλ Χανίγε, υπαρχηγός του εξόριστου ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ, έχει 13 παιδιά. Πέρασε κρυβόμενος τις επτά εβδομάδες της τελευταίας ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το σπίτι του, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει στοιχεία για ειδικές περιπτώσεις εισαγωγών ασθενών από τη Γάζα σε νοσοκομεία του Ισραήλ. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί ένα αίτημα παλαιστίνιου γιατρού για την χορήγηση από τις ισραηλινές αρχές άδειας σε ασθενή να διασχίσει τα σύνορα για επείγουσα νοσηλεία. Διευκρίνισε επίσης ότι είναι πιθανόν ότι ο Ισμαΐλ Χανίγε δεν ενεπλάκη προσωπικά στην διατύπωση του αιτήματος για επείγουσα νοσηλεία της κόρης του.

Σημειώνεται ότι τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι μία από τις εγγονές του Χανίγε νοσηλεύθηκε σε ισραηλινό νοσοκομείο τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ και η πεθερά του εισήχθη σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ τον περασμένο Ιούνιο.http://www.protothema.gr