1 Οκτ 2014

MONO στο PRESS-GR: Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δέχεται τα διαπιστευτήρια του νέου Ρώσου Πρέσβη στην Ελλάδα!


Αποκαλύπτει ο Φίλιππος Ιγνατιάδης. 

Έντονη δυσαρέσκεια στην Ρωσική Πρεσβεία έχει προκαλέσει το γεγονός της μη-αποδοχής του νέου ρώσου πρέσβη από το Υπουργείο Εξωτερικών προς κατάθεση των διαπιστευτηρίων του στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από το στενό περιβάλλον του νέου ρώσου πρεσβευτή, Αντρέι Μιχαήλοβιτς, στη χώρα μας, το υπουργείο εξωτερικών και η αρμόδια διεύθυνση διπλωματικών σχέσεων κωλυσιεργεί παρουσιάζοντας εδώ και 2 συνεχείς μήνες (!) κολλήματα στην διεκπεραίωση της διαδικαστικής συνάντησης μεταξύ του αντιπροσώπου του ρωσικού κράτους με τον διευθυντή του Υπουργείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του PRESS-GR, τις τελευταίες 2 εβδομάδες ο ίδιος ο πρέσβης και όχι κάποιος γραμματέας, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο του Υπουργείου, ο οποίος είναι διαρκώς απών, με αποτέλεσμα να συνομιλεί με κατώτατους διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι διαμηνύουν πως δεν έχουν σχετικές εντολές άνωθεν. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην ρωσική πρεσβεία, ενώ το περιστατικό έχει φτάσει έως και τα αυτιά του ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σερκγέι Λαβρόφ, ο οποίος μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος για το ζήτημα.
Η ερμηνεία για το εν λόγω γεγονός είναι διπλή, καθώς είτε το Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να δημιουργήσει γυάλινο τείχος με την ρωσική πλευρά, με αφορμή το πάγωμα των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία μετά το ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα, είτε λόγω της οφθαλμοφανούς και ουκ ολίγες φορές αναφερόμενης και στα ξένα μέσα, έλλειψης οργάνωσης και συνέπειας στο υπουργείο εξωτερικών μετά και την έλευση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μάλιστα, ανώτατα στελέχη του υπουργείου κάνουν λόγω τους τελευταίους μήνες για όξυνση του φαινομένου της ανοργανωσιάς, γεγονός που κατά τους ίδιους μυρίζει και …. Εκλογές!