25 Οκτ 2014

Το «Spiegel» υπολογίζει τις γερμανικές αποζημιώσεις στα 54 δισ., αλλά οι «δικοί» μας τις «ρίχνουν» στα 10 δισ.

Απίστευτο! Την ώρα που το «Spiegel» υπολογίζει το γερμανικό κατοχικό δάνειο στα 54 δισ. ευρώ, η (δική μας) εξαμελής επιτροπή που έχει συσταθεί για τις αποζημιώσεις υπολογίζει το
συγκεκριμένο ποσό στα 10 δισ. ευρώ! Οπως έγινε γνωστό χθες στη Βουλή, η επιτροπή είναι έτοιμη να εισηγηθεί «κούρεμα» μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ και, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, το τελικό ποσό θα «πέσει» στα 10 δισ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο συντονιστής και επίτιμος γενικός διευθυντής του ΓΛΚ Παναγιώτης Καρακούσης, δεν μπορούμε να αποφανθούμε σχετικά με όσα μας χρωστάνε οι Γερμανοί από τις καταστροφές των υποδομών. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν καθορίστηκε πουθενά το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων σε όλες τις πληγείσες χώρες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι, ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να καθορίσουμε το ποσοστό που μας αναλογεί ως χώρα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι Γερμανοί του «Spiegel» έχουν ήδη δημοσιεύσει ότι η Ανγκελα Μέρκελ χρωστά 108 δισ. ευρώ για τις συγκεκριμένες υποδομές.

Εντύπωση προκάλεσε η σφοδρή επίθεση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή στον Μανώλη Γλέζο, για πρόταση που είχε καταθέσει σε περσινή συνέντευξή του.
«Η Γερμανία θα μπορούσε να προσφέρει, αντί χρημάτων, υποτροφίες σε Ελληνες φοιτητές ή να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής» είχε πει τότε ο κ. Γλέζος, με τον κ. Χαλβατζή να σηκώνει το «γάντι», λέγοντας ότι «αυτές οι προτάσεις μπορεί να τορπιλίσουν την όλη απαίτηση και τη διεκδίκηση»
http://www.dimokratianews.gr