27 Νοε 2014

Ο Α.Λοβέρδος μιλούσε για αλβανική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία και οι Αλβανοί αναρτούσαν στα σχολεία τους τη σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας"

Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επισκέπτονταν την Αλβανία και μιλούσε για ένταξη της αλβανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία οι Αλβανοί αναρτούσαν στα σχολεία τους χάρτη...
με τη μεγάλη Αλβανία και προκαλούσαν.
Κατά την επίσκεψη αυτή ακούστηκαν δεσμεύσεις και υποσχέσεις της Αλβανίδας Υπουργού Παιδείας για για κοινή επιτροπή σχετικά με την επίβλεψη του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων που μέχρι πρότινος περιλάμβαναν αλυτρωτικό περιεχόμενο και αναφορές στην μεγάλη Αλβανία. Κάποια σχολεία αντιδρώντας σε όλα αυτά τοιχοκόλλησαν τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων.
Όπως μεταδίδει ο συντάκτης του himara.gr και ανταποκριτής του Αθηναικού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αλβανία, Ι. Πάτσο, η φωτογραφία του άρθρου είναι απ” τον εσωτερικό χώρο του αλβανικού κολεγίου «Turgut Ozal» στο Δυρράχιο και απεικονίζει τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει την Κέρκυρα και τα όριά της φτάνουν μέχρι την Θεσπρωτία, διάφορες προσωπικότητες της Αλβανικής ιστορίας καθώς και λέξη «Autokton», δηλαδή Αυτόχθονες.
Όλα αυτή συνέβησαν τη στιγμή που ήταν στην Αλβανία ο κ. Λοβέρδος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr