1 Νοε 2014

Ο Σαμαράς «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη στον Βενιζέλο – Δεν έφερε ούτε μια ολοκληρωμένη πρόταση



Ο Σαμαράς «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη στον Βενιζέλο – Δεν έφερε ούτε μια ολοκληρωμένη πρότασηTο ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με στόχο την ολοκλήρωση του προγράμματος εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την αλλαγή σχέσης με την τρόικα, όπου το ΔΝΤ θα παρέχει μόνο τεχνική βοήθεια,
ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια κομματικής σύσκεψης, όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη θέση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέος δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης. Ο όποιος δανεισμός χρειαστεί η χώρα θα γίνει, είπε, από τις αγορές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το ασφαλιστικό, ούτε το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Είπε επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ενισχυθεί η λειτουργική ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Από όσα είπε ο κ. Βενιζέλος και αναφέρουν οι πληροφορίες, οι σχέσεις με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχουν βελτιωθεί.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα στελέχη του Κινήματος ότι στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, του είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έφερε ποτέ μια ολοκληρωμένη πρόταση και ότι ακόμα αναμένεται η παρουσίαση του νέου συστήματος αξιολόγησης.
Παρόλα αυτά, ανοίγει το μισθολογικό χωρίς να έχει υλοποιήσει το προηγούμενο, του 2011.
Εμείς, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητήσουμε αναλυτικά και σε βάθος, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, όπως θέλει να το παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης.
 http://www.koolnews.gr