21 Δεκ 2014

Και τρίτος αστυνομικός νεκρός από πυρά στις ΗΠΑ!

Διαστάσεις «επιδημίας» παίρνουν οι φόνοι αστυνομικών στις ΗΠΑ, καθώς   λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ, δολοφονία δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν, άλλος ένας αστυνομικός
έχασε τη ζωή του από πυρά,  αυτή τη φορά σε περιοχή της Φλόριντα.
Tο νέο περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Τάρπον Σπρινγκς, όπου περίοικοι κάλεσαν την αστυνομία,καταγγέλλοντας πως άγνωστος κυκλοφορούσε, χτυπώντας τις πόρτες των σπιτιών.
Η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αλλά ο ένοπλος άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έναν από τους αστυνομικούς.
Ο δράστης στην προσπάθειά του  να διαφύγει, ενεπλάκη σε τροχαίο και συνελήφθη, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής.
Πάντως, η αστυνομία δεν  συνδέει ακόμα το τελευταίο συμβάν, με τη διπλή δολοφονία της Νέας Υόρκης, η οποία έγινε από αφροαμερικανό δράστη, ο οποίος θέλησε να "εκδικηθεί" την αστυνομία για τη  δολοφονία έγχρωμου νεαρού και εν συνεχεία αυτοκτόνησε. 
Με αφορμή τις δύο δολοφονίες αστυνομικών ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει δεχθεί ήδη σφοδρή κριτική από οργανώσεις αστυνομικών και από τον προκάτοχό του ότι με την «αντιαστυνομική» ρητορική του  έδωσε λαβή στην στοχοποίηση των αστυνομικών μετά την δολοφονία του νεαρού, που έγινε αφορμή για  βίαια επεισόδια.
star.gr