19 Δεκ 2014

Κόμμα Παπανδρέου: Κλείνουν ψηφοδέλτια, έτοιμο το όνομα -Επικεφαλής ο ίδιος

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το κόμμα Παπανδρέου. Από χθες το μεσημέρι έχουν αρχίσει τηλεφωνήματα σε όλη την Ελλάδα από στελέχη κοντά στον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να ετοιμαστούν τα..
ψηφοδέλτια του νέου κόμματος.
Ονομα έχει βρεθεί, αν και κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα έχει τη λέξη «Κίνημα» στον τίτλο, με πιθανότερο το «Σοσιαλιστικό Κίνημα».
«Κόμμα θα κάνει, αυτό είναι δεδομένο. Και θα είναι ο ίδιος ο Παπανδρέου μπροστά. Το θέμα είναι πότε θα το ανακοινώσει. Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, θα το μπουμπουνίσει αμέσως», λέει άνθρωπος κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. Η εκτίμηση, μάλιστα, είναι ότι ο Παπανδρέου «θα κάνει κόμμα είτε εκλεγεί είτε όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος έχουν αναλάβει τις «ζυμώσεις» με στελέχη και έχουν κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε όλη τη χώρα: σε πρώην βουλευτές, πρώην στελέχη Νομαρχιακών Επιτροπών και πρώην δημάρχους, με στόχο να κλείσουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το iefimerida, έχουν γίνει κρούσεις και σε νυν ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να στελεχώσουν το κόμμα.
Φαίνεται ότι έχει λυθεί και το θέμα του επικεφαλής: Θα είναι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου και όχι (πιθανότατα) ο Φίλιππος Σαχινίδης. Αν και προ δεκαημέρου υποστήριζε ότι κανείς από τα παλιά πρόσωπα δεν θα είναι στο κάδρο, ούτε ο ίδιος θα βγει μπροστά, από την περασμένη Τετάρτη, μετά την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, οριστικοποιήθηκε ότι και ο ίδιος θα είναι μπροστά και τα έμπειρα στελέχη θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο, κάνοντας δουλειά σε επίπεδο πανελλαδικό.
Στο στενό επιτελείο είναι και οι Θάνος Μωραϊτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Σωκράτης Ξυνίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Ρεγγίνα Βάρτζελη, που επίσης κάνουν διαρκείς επαφές.
Οι εκτιμήσεις που κάνουν οι επιτελείς του, είναι ότι ένα κόμμα Παπανδρέου θα πάει πολύ καλά -ιδίως στην επαρχία- ενώ οι πιο αισιόδοξοι προβλέπουν ότι θα είναι «τρίτο κόμμα», όπως λένε στο iefimerida. Οπως πιστεύουν, θα πάρει αρκετό κόσμο από το Ποτάμι, το οποίο είχε γίνει δεξαμενή δυσαρεστημένων ψηφοφόρων από ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελαν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ορισμένοι πάντως είδαν με προβληματισμό την πρωτοβουλία του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος πρότεινε να πάει ως ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και όχι ως Δημοκρατική Παράταξη και μετά το αποτέλεσμα να γίνει Συνέδριο του Κινήματος, με όλα τα ζητήματα ανοικτά. «Αν υπάρξει τέτοια πρωτοβουλία από τον Βενιζέλο, τότε θα ακυρωθεί σε μεγάλο βαθμό ο λόγος δημιουργίας κόμματος του Παπανδρέου», λέει στέλεχος που έχει γνώση των παρασκηνιακών ζυμώσεων.