31 Ιαν 2015

Πανωλεθρία Ουκρανων σε εξέλιξη - 8.000 στρατιώτες περικυκλωμένοι σε στρατηγικής σημασίας πόλη

«Δεκαπέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και 30 τραυματίστηκαν σε όλη τη γραμμή του μετώπου» δήλωσε ο υπουργός άμυνας Στέπαν Πόλτορακ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.
 
Ο ίδιος επιβεβαίωσε επιπλέον ότι η στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπαλτσέβε, η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών των ρωσόφωνων, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, και αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών, «τελεί υπό το μερικό έλεγχο των ανταρτών».
 
«Η δυσκολότερη κατάσταση εξελίσσεται στο Βουχλεχίρσκ όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη και θέσεις του ουκρανικού στρατού με στόχο να προωθηθούν και να περικυκλώσουν το Ντεμπαλτσέβε» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο σε μια χωριστή ανακοίνωση.
 
Οι αντάρτες απειλούν και τη Μαριούπολη, μια πόλη με πληθυσμό μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην νοτιοανατολική Ουκρανία στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ, γνωστοποίησε ο Λισένκο.
 
Ένας διοικητής των αυτονομιστών, ο Έντουαρντ Μπασούριν, από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι οι αντάρτες έχουν «περικυκλώσει» τα ουκρανικά στρατεύματα, που αριθμούν 8000 άνδρες, στο Ντεμπαλτσέβε.