30 Ιαν 2015

Η κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο!

perierga.gr - Κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο!Οι άνθρωποι λατρεύουν το ποτό σε όλον τον κόσμο, γιατί τους χαλαρώνει και τους ευθυμεί, πάντα βέβαια μέσα σε λογικά πλαίσια. Άλλοι επιλέγουν μπύρα, άλλοι κρασί, άλλοι ουίσκι, άλλοι
βότκα… Οι κορυφαίοι καταναλωτές αλκοόλ βρίσκονται στη Μολδαβία, καθώς εκεί ο καθένας πίνει 18 λίτρα κάθε χρόνο. Όπως βλέπετε στο χάρτη, το κόκκινο τμήμα καταδεικνύει τους μεγαλύτερους… πότες στον κόσμο, ενώ συνολικά, φαίνεται ότι η Ευρώπη είναι λάτρης του αλκοόλ, αντίθετα με τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Λάτρεις της μπύρας δεν είναι οι Γερμανοί, όπως σίγουρα θα φαντάζεστε, αφού τα πρωτεία κατέχουν οι Τσέχοι, αφήνοντας της Γερμανία στη δεύτερη θέση, ενώ Αυστρία και Ιρλανδία ακολουθούν κατά πόδας.
perierga.gr - Κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο!
Γάλλοι και Ιταλοί σχεδόν μοιράζονται τον έρωτά τους για το κρασί, ενώ οι Αμερικανοί δείχνουν να προτιμούν ολοένα και περισσότερο τον οίνο, αν και παλαιότερα υπήρξαν φαν του ουίσκι.
perierga.gr - Κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο!
Παρά τις διακηρύξεις ότι το ουίσκι είναι κομμάτι του αμερικανικού πνεύματος, οι Αμερικάνοι δεν είναι στην κορυφή της λίστας, αλλά αρκετά κοντά. Οι κορυφαίες διακρίσεις πάνε στη Γαλλία, που δείχνει την προτίμησή της και στο ουίσκι. Παραδόξως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μεταξύ αυτών που λατρεύουν το ουίσκι, κάτι που οφείλεται στην αύξηση των μη μουσουλμάνων αλλά και των ομογενών στη χώρα.
perierga.gr - Κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο!
Όσο για τη βότκα, η Ρωσία κρατά σταθερά τα σκήπτρα, και μάλιστα με διαφορά από τις άλλες χώρες, τόσο κατά κεφαλήν όσο και συνολικά. Ένα σφηνάκι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ρώσων…
perierga.gr - Κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο!