27 Φεβ 2015

Σε ποιο μνημόνιο λέμε ΝΑΙ!(θα μας τρελανουν ολοι τους)

http://www.newsit.gr/9(9

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι απίστευτη και φαίνεται πως στο ΣΥΡΙΖΑ δεν το γνώριζαν ή έκαναν πως δεν το γνώριζαν. Ας προσπεράσουμε το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων με ένα και ας περιοριστούμε στο πολύ υπερήφανο, αλλά υπερφίαλο για να μην πως βλακώδες διότι μπορεί να εμφιλοχωρούσε άγνοια, «δεν θέλουμε τα 7,6 δις. ευρώ γιατί δεν θα γίνει αξιολόγηση του μνημονίου».

Και τώρα φτάσαμε να εκλιπαρούμε, με υπερήφανο πάντα τρόπο ασφαλώς, λίγα ψωροκαταστόρικα ευρώ ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα το Μάρτιο.

Όμως, παρά την αίτηση για ελεημοσύνη συνεχίζει η κυβέρνηση να ξορκίζει τη λέξη μνημόνιο, όχι όμως και μεγάλο μέρος από το περιεχόμενό του.

Επιτέλους Αλέξη ήρθε ο καιρός να γίνει κατανοητό πως οι πολίτες ενδιαφέρονται για την ουσία και όχι τις ταμπέλες. Ηρθε η ώρα του ρεαλισμού και καλό θα ήταν να σταματήσετε το λεκτικό ρατσισμό ή αν θέλετε το λεκτικό εμπάργκο του μνημονίου.

Απομακρυνθείτε από ανούσιους σχολαστικισμούς και φτηνούς τακτικισμούς. Αφήστε την αντιπολίτευση να βομβαρδίζει τη λέξη μνημόνιο και εσείς πάρτε μέτρα δραστικά

Γιατί ναι, μνημόνιο λέγεται και ας το βαφτίζετε συμβόλαιο, σύμβαση ή οποιοδήποτε άλλο συνώνυμο θέλετε (γι΄ αυτό ανοίξτε το Μπαμπινιώτη). Όμως, να είστε σίγουροι πως αυτό δεν αποτελεί μομφή για κανένα λογικό πολίτη, κανένα πολίτη που θα δει πως η ζωή του καλυτερεύει γιατί θα πληρώνει λιγότερους φόρους, κανένα συνταξιούχο που θα συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή του, κανένα πολίτη που θα δει να βελτιώνεται η νοσοκομειακή περίθαλψη, κανένα αν βελτιωθεί η παιδεία, κανένα επιχειρηματία μικρό ή μεγάλο όταν απαλλαχτεί από το βραχνά της γραφειοκρατίας του Δημοσίου.

Βεβαίως, υπερβάλουμε κι΄ εμείς όταν λέμε κανένα. Θα θιγούν ορισμένοι. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα θιγούν οι λίγοι ή οι πολλοί.

Οι πολίτες θα επικροτήσουν αν αυτοί είναι οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέφτες, οι λαθρέμποροι και οι διεφθαρμένοι. Αν γενικώς πληρώσουν εκείνοι που ως τώρα με διάφορα τεχνάσματα ξεγλιστρούσαν.

Και Αλέξη προσοχή. Εκεί βρίσκονται και τα ισοδύναμα μέτρα. Αυτά που χρειάζεσαι όταν θα υπογράψεις ένα νέο μνημόνιο (μη φοβάσαι τις λέξεις). Εκεί και προπαντός στις λίστες (θα το τονίζουμε διαρκώς μέχρι να γίνει πράξη) θα βρεις τα κονδύλια που θα σου επιτρέψουν να προτείνεις ισοδύναμα μέτρα για να καταργήσεις τον ΕΝΦΙΑ, να προχωρήσεις σε φοροελαφρύνσεις, να δώσεις τη 13η σύνταξη, να αντιμετωπίσεις την ανθρωπιστική κρίση.

Ναι στο μνημόνιο λοιπόν, αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο, με διαφορετικά μέτρα, δίκαιη κατανομή των βαρών και προπαντός με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και ένα γενναίο και απαλλαγμένο από ιδεολογικές αγκυλώσεις (γιατί η οικονομία δεν είναι ροζ, μπλε, πράσινη ή κόκκινη, αλλά ανταγωνιστική ή νεκρή) εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο ρεαλισμός Αλέξη επιτάσσει να βρει η χώρα τους ρυθμούς και να βγει από την εντατική η οικονομία που τώρα το καρδιογράφημά της είναι ευθεία γραμμή. Κι΄ αυτό στις παρούσες συνθήκες μπορεί να γίνει μόνο με νέο μνημόνιο, αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο. Και για να το συμπυκνώσουμε σε μία φράση κλισέ, σε ένα σύνθημα, ώστε να ικανοποιηθεί και η Αριστερή Πλατφόρμα και άλλες συνιστώσες. Λέμε ναι σε ένα αριστερό μνημόνιο!