26 Φεβ 2015

Ντροπή και αίσχος! Δεν πήγε εκπρόσωπος της Πολιτείας στην κηδεία του Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού...


Από τον Νίκο Αναγνώστου.

Ράγισαν και οι πέτρες, στην κηδεία του Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δυο παιδιών, που έπεσε νεκρός όταν τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα. Η τελευταία
πράξη του δράματος, παίχτηκε χθες στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου.




Πολλοί είναι  οι συνάδελφοι του Αρχιφύλακα, που του έστειλαν στεφάνια καθώς επίσης και κρατούμενοι, όπως ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος.
Την ίδια ώρα ωστόσο πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην κηδεία δεν παρέστη κανένας επίσημος εκπρόσωπος της Πολιτείας, είτε από τα αρμόδια υπουργεία, είτε από άλλον κρατικό φορέα. Μόνο ένα στεφάνι εστάλη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. 
Η απουσία αυτή (απαράδεκτη, όποια αιτία κι αν έχει) σχολιάστηκε μάλιστα δυσμενώς όχι μόνο από τον κόσμο (που έλεγε χαρακτηστικά "ντροπή και αίσχος!") αλλά και από τον μητροπολίτη κ. Νικόλαο καθώς και από τον στενό συγγενή του θύματος, κ. Φάκο, ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο.


Στο μεταξύ συνάδελφοι του 47χρονου Αρχιφύλακα, προτείνουν απεργία πείνας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς, εκπρόσωποι των οποίων δεν παρεμβαίνουν ουσιαστικά για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

http://www.press-gr.com/2015/02/blog-post_7767.html