2 Μαρ 2015

Οι 10 πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο -Ολες απέκτησαν την περιουσία τους από κληρονομιά [εικόνες]

Οταν η Πατρίτσια Αρκέτ προκαλούσε αίσθηση στην απονομή των Οσκαρ με την ομιλία της, ζητούσε οικονομική ισότητα για τις γυναίκες. Οπως τόνισε, όσο μεγαλύτερη γίνεται κάποια, τόσα λιγότερα κερδίζει.
Ακόμη και οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, την επιβεβαιώνουν κατά κάποιο τρόπο.
Οι ισχυρές κυρίες της παγκόσμιας οικονομίας, με συνολική περιουσία 235 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι γυναίκες που δημιούργησαν οι ίδιες την περιουσία τους. Αντιθέτως, σύμφωνα με στοιχεία από το CBS, τα οποία δημοσίευσε η Washington Post, όλες τους έχουν κληρονομήσει τα μυθικά πλούτη τους από συζύγους ή γονείς, παίρνοντας τα ηνία των οικογενειακών επιχειρήσεων.   
Αναλυτικά, αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο:
Kρίστι Γουόλτον, 41,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο σύζυγός της, Τζον Γουόλτον, ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του ιδρυτή του Wal-Mart. Εμεινε χήρα το 2005, όταν εκείνος σκοτώθηκε σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους, αφήνοντάς της το μερίδιό του στην εταιρεία.
Αλις Γουόλτον, 38,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Εχει παντρευτεί τον αδερφό του Τζον Γουόλτον, αλλά δεν ενδιαφέρεται για την οικογενειακή επιχείρηση, παρά μόνο για την τέχνη.
Λίλιαν Μπετενκούρ, 34,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Κάποια στιγμή ήταν η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, χάρη στην εταιρεία του πατέρα της, τη L'Oreal. Ξεκίνησε να δουλεύει για εκείνον στα 15 της και όταν εκείνος πέθανε, κληρονόμησε το μερίδιό του στην εταιρεία. Αν και ακόμη κατέχει την περιουσία, πάσχει από άνοια, οπότε τη διαχειρίζονται η κόρη της και οι δύο εγγονοί της.
Ζακλίν Μαρς, 26,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Η περιουσία της προέρχεται από τον παππού της, Φρανκ Μαρς, ο οποίος άνοιξε το 1911 την εταιρεία που φτιάχνει πολλές γνωστές σοκολατένιες λιχουδιές, όπως τα M&M’s.
Λορέν Τζομπς, 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Κληρονόμησε την περιουσία της το 2011 όταν ο σύζυγός της, ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς, πέθανε από καρκίνο. Πήρε τις μετοχές του στην Apple και την Walt Disney.
Ελεν Μάρσαλ, 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο μακαρίτης σύζυγός της, Πιρς Μάρσαλ, είχε κληρονομήσει την περιουσία της Koch Industries. Ο πατέρας του είχε παντρευτεί την Αν Νικόλ Σμιθ, κάτι που είχε προκαλέσει 16χρονη διαμάχη για την περιουσία.
Σούζαν Κλάτεν, 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Κρατά τα κλειδιά της οικογενειακής περιουσίας από την BMW. Ο πατέρας της, Χέρμπερτ Κουάντ, ζωντάνεψε την εταιρεία μετά από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Οταν πέθανε, το 1982, εκείνη κληρονόμησε τις μετοχές του στην BMW όπως και την εταιρεία χημικών Altana.
Τζοάνα Κουάντ, 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Ηταν η γραμματέας του Χέρμπερτ Κουάντ στην BMW, πριν γίνει η τρίτη σύζυγός του. Μετά από το θάνατό του και εκείνη κληρονόμησε ένα μέρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ιρις Φοντμπόνα, 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Χήρα του Χιλιανού δισεκατομμυριούχου Αντρόνικο Λούκσιτς, οποίος είχε τον έλεγχο της έβδομης μεγαλύτερης εταιρείας που παράγει χαλκό στον κόσμο. Οταν πέθανε από καρκίνο το 2005, άφησε την επιχείρηση στη σύζυγο και τους τρεις γιους του, από τους οποίους ο ένας έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο το 2013.
Τζίνα Ρίνεχαρτ, 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Κληρονόμος ορυχείων από την Αυστραλία, απέκτησε την περιουσία της από την οικογενειακή εταιρεία, την Hancock Prospecting. Δύο από τα παιδιά της έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον της για τη διαχείριση.



| iefimerida.gr