28 Μαρ 2015

ΔΕΙΤΕ και ΦΡΙΞΤΕ! ΑΥΤΟΙ είναι οι 12 τέως συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Eίπατε κάτι;;; (ΦΩΤΟ)



Τι νομίζετε ότι είναι αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ; Για πάμε να δούμε αναλυτικά…
Λοιπόν από τα 40 μέλη που απαρτίζουν την κατά τ΄άλλα άσπιλη και αμόλυντη κυβέρνηση Σύριζα οι 12 από αυτούς ήταν ..
πρώην βουλευτές, σύμβουλοι και συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ...
Γνωρίστε τα πρώην στελεχη και συμβούλους του Πασόκ, που μόλις διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά του κόμματος έφταναν στον πάτο, βρήκαν απάγκιο στην αγκαλιά του αναγεννημένου Πασόκ το οποίο ονομάζεται Σύριζα.
siriza
 Στα στοιχεία που αναφέρει η Αθέατη γνώση, είναι μόνο όσοι συμμετέχουν με Υπουργικές θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα του Σύριζα. 
1. Νίκος Κοτζιάς Υπουργός Εξωτερικών
2. Νίκος Παρασκευόπουλος Υπουργός Δικαιοσύνης
3. Αλέκος Φλαμπουράρης Υπ. Επικρ. για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου
4. Νίκος Τόσκας Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας
5. Παναγιώτης Κουρουμπλής Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
6. Γιάννης Πανούσης Αναπληρωτής υπουργός στο Προστασίας του Πολίτη
7. Γιώργος Κατρούγκαλος Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
8. Γιάνης Βαρουφάκης Υπουργός Οικονομικών
9. Δημήτρης Μάρδας Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
10. Γιώργος σταθακης Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας/Τουρισμού
11. Χρήστος Σπίρτζης Αναπλ. υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
12. Παναγιώτης Σγουρίδης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Νίκος Κοτζιάς: Μέχρι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και ιδεολογικός καθοδηγητής του ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Παρασκευόπουλος: Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουβελάκη.
Αλέκος Φλαμπουράρης: Με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποτελούν κατά κύριο λόγο στελέχη, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Είναι το πρόσωπο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο ήταν εναντίον της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, προβάλλοντας συνθήματα του τύπου «όταν δίπλα σου χορεύουνε τα δισ. είναι βλακεία να είσαι εθελοντής», κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, και μετέπειτα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
Ο ίδιος ο Α. Φλαμπουράρης, δε, είχε τότε αναλάβει υπεύθυνος του κόμματος για την «παρακολούθηση των Ολυμπιακών Εργων», γεγονός που τον είχε φέρει σε αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες στο κόμμα «κινήσεις πολιτών», οι οποίες του χρέωναν σκοπιμότητες για τη θέση που είχε πάρει υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας τη στάση του με την επαγγελματική του δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού.
Νίκος Τόσκας: Ο υποστράτηγος τεθωρακισμένων ε.α. Νίκος Τόσκας ανήκει στο ΠαΣοΚ και θεωρείται «ανδρεοπαπανδρεϊκός». Ηταν επικεφαλής του Γραφείου του κ. Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011. Ηταν ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠαΣοΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009.
Παναγιώτης Κουρουμπλής: εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Γιάννης Πανούσης: βρέθηκε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Από το 1978 έως το 1983 ήμουν ΠΑΣΟΚ, ό,τι και αν αυτό σημαίνει. Η οριστική απομάκρυνση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έγινε το 2001-2002
Γιώργος Κατρούγκαλος: Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Yπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου (1994, 1997-2002).
Γιάνης Βαρουφάκης: «Είμουν σύμβουλός του Γιώργου Παπανδρέου ως το 2006 αλλά διαφώνησα και έφυγα». «Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δόλο, ήταν όμως άτυχος γιατί εξελέγη Πρωθυπουργός πάνω στην κρίση.
Δημήτρης Μάρδας: «Εγώ προέρχομαι από το Πασόκ, από το 1982. Το 2002 με κάλεσαν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεργάστηκα.» Πρώην γγ του Υπουργείου Εμπορίου την περίοδο 2000-2002, ο οποίος εντασσόταν στο επιτελείο του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Γιώργος σταθακης: Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας 1989-90 στο πλευρό του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ και τότε Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γεώργιου Γεννηματά στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα.
Κατηγορήθηκε για ατασθαλίες εκατομμυρίων, από το 1996 εώς το 2004, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, παραπέμφηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης
Πρώτη κατηγορία: αφορά την έγκριση που έδωσε μαζί με τους κ. Νικολάου και Σαββάκη, ως μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων (ΕΛΚΕ), για να καταβληθούν 9.000.000 δρχ για “υπερωριακή απασχόληση” στον γενικό διευθυντή διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καταβολή η οποία «έγινε παράνομα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία», όπως αναφέρει το βούλευμα και με δεδομένο ότι «οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις εξήντα μηνιαίως».
Δεύτερη κατηγορία: αφορά την καταβολή με την ίδια ιδιότητα σε υπαλλήλους το ποσό των 444.129,60 ευρώ ως επιμίσθια, αμοιβές και επιδόματα θέσης, καθώς όπως αναφέρεται και οι καταβολές αυτές “έγιναν παράνομα, αφού δεν συνδέονται με συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕ, αλλά καλύπτουν δαπάνες του Πανεπιστημίου Κρήτης”.
Τρίτη κατηγορία αφορά την εμπλοκή του κ. Σταθάκη με την καταβολή από τον ΕΛΚΕ, από το 1998 εως το 2001, στην ιδιωτική εταιρία Εθνική Ασφαλιστική 150.000.000 δρχ ως ασφάλιστρα ομαδικού συμβολαίου ασφάλισης όλων των υπαλλήλων του Ιδρύματος, «παρανόμως, αφού οι καταβολές δεν συνδέονται με συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕ, ενώ οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο».
ΑΘΩΟΣ ΣΕ ΟΛΑ;; Τελικά, αθωώθηκε απο το τριμελές εφετείο Χανίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, για το σκάνδαλο που αφορούσε στην υπόθεση κακοδιαχείρισης πόρων του πανεπιστημίου Κρήτης.
Χρήστος Σπίρτζης: Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σπίρτζης έχει διατελέσει μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του οποίου τον Ιούλιο του 2010 εξελέγη σε ηλικία 41 ετών πρόεδρος του ΤΕΕ, την περίοδο, δηλαδή, που ξεκίνησε η εφαρμογή του πρώτου μνημονίου. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι συμμετείχε στην επεξεργασία και εφαρμογή σειράς σχεδίων νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος με την εκάστοτε ηγεσία του οποίου διατηρούσε στενές επαφές.
Παναγιώτης Σγουρίδης: Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Το1982, εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέγεται το 1986. Το 1989, εκλέγεται Βουλευτής του Νομού και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009. Υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.
μακελειο