24 Μαρ 2015

Ποιοι είναι οι άνθρωποι του Παυλόπουλου στο προεδρικό μέγαρο...


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει η λαϊκή ρήση και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος φρόντισε προτού ακόμη ορκιστεί να οργανώσει το γραφείο του καθώς και τους συνεργάτες του.
Μαθαίνω λοιπόν ότι γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο πρέσβης ε.τ. Γ. Γεννηματάς, ο οποίος να σημειώσω ότι είχε διατελέσει και πρεσβευτής στην Αγκυρα. Διευθυντής του νομικού του γραφείου αναλαμβάνει ο νυν Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτ. Ρίζος, ο οποίος όμως αναλαμβάνει ουσιαστικά καθήκοντα από την 1η Ιουνίου με τη συνταξιοδότησή του. 
Ως τότε θα παραμείνει στη θέση του ο σύμβουλος του Κ. Παπούλια, Κ. Μιχιώτης. Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων αναλαμβάνει η κόρη του Πέτρου Μολυβιάτη, Λώρα Μολυβιάτη. Διευθυντής του στρατιωτικού του γραφείου αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος (Ι) Γρ. Πρεζεράκος. Διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου θα είναι η πρέσβης Κατερίνα Κόινα, η οποία είχε υπηρετήσει ως «δεύτερη» επί θητείας Παπούλια, ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως σύμβουλος στην πρεσβεία μας στο Παρίσι. 
Επικεφαλής της φρουράς του Προέδρου θα είναι ο αντιστράτηγος Κρίκης. Οπως επίσης μαθαίνω, θα υπάρχουν τέσσερις γραμματείς στον Πρόεδρο, επικεφαλής των οποίων θα είναι η πιστή του γραμματέας Ελεονόρα Βλάικου, ενώ ακούγεται και το όνομα του Κ. Μελισσόπουλου για το γραφείο Τύπου.
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όσοι υπηρετήσουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκουν καλή δουλειά. Αλλος (όπως ο Κ. Μπίκας) τοποθετείται πρεσβευτής στο Λονδίνο,άλλος πάει στην ΕΥΠ, άλλοι σε περιζήτητες πρεσβείες, ενώ ένας άλλος (ο Κ. Μπίτσιος) πάει στους... βιομηχάνους. Αναλαμβάνει από τη Δευτέρα εκτελεστικός αντιπρόεδρος στον ΣΕΒ.