31 Μαρ 2015

Τρείς μήνες απλήρωτοι οι υπάλληλοι της ΝΔ αλλά οι κολλητοί του προέδρου πληρώνονται κανονικά


 Η μια μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η σαμαρική ΝΔ χάνει το ένα μετά το άλλο τα ερείσματά της στην κοινωνία μειώνοντας δραματικά τα ποσοστά της.
Ωστόσο εκείνο που δεν φανταζόταν ποτέ κανείς είναι ότι ο υπό προθεσμία αρχηγός της ΝΔ θα έκανε αντιπάλους του και τους υπαλλήλους της ΝΔ (καλαματιανούς και μη).
Οι υπάλληλοι της ΝΔ πνέουν μένεα εναντίον του κ. Σαμαρά όχι τόσο γιατί δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες, αλλά κυρίως γιατί γίνονται επιλεκτικές πληρωμές «φίλων» συνεργατών και προμηθευτών.
Έτσι ενώ οι υποσχέσεις για πληρωμή διαδέχονται η μία την άλλη με τελευταία ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν την Δευτέρα έναν από τους τρείς μήνες που τους χρωστάνε, οι εκλεκτοί του κ. Σαμαρά πληρώνονται κανονικά, προκαλώντας την οργή των εργαζομένων.
Και βέβαια οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πού
σπαταλήθηκαν εκατομμύρια στην προεκλογική περίοδο όπου κάποιοι φίλοι προμηθευτές έκαναν πάρτι.
Πολλοί από τους υπαλλήλους εργάζονται στη ΝΔ πριν ο κ. Σαμαράς αναλάβει την προεδρία και δεν θυμούνται ποτέ να έχουν ξαναζήσει τέτοια περίοδο που όλοι έχουν την αίσθηση της διάλυσης των πάντων.
Πάντως επειδή ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει συχνά ότι είναι πολιτικό παιδί του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ, καλό είναι να του θυμίσει κάποιος ότι ο Αβέρωφ, όταν μετά την σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 η ΝΔ αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα καθώς κανείς δεν επένδυε πολιτικά σε αυτήν και οι χρηματοδότες είχαν εξαφανισθεί, είχε βγάλει στο σφυρί τα προσωπικά του ακίνητα σε Τρίκαλα και Λάρισα τα οποία πούλησε όσο – όσο γιατί δεν ήθελε να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο κόμμα του, ούτε για μια μέρα.
Αλλά θα μου πείτε ο Αβέρωφ έχει μείνει στην ιστορία της χώρας ως ευπατρίδης πολιτικός. Ο Σαμαράς με ποιο χαρακτηρισμό θα μείνει άραγε στην ιστορία;
ΧΨΑ