28 Μαρ 2015

Το ΣτΕ δικαίωσε την ΑΕΚ για την κατασκευή της «Αγιάς-Σοφιάς» στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Νίκησε» η ΑΕΚ τις προσφυγές κατοίκων και Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, πετυχαίνοντας να προχωρήσουν κανονικά τα έργα για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς» στην ιστορική της έδρα, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού

Δικαστηρίου, σε διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής, με τις οποίες είχαν μπλοκάρει το έργο.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζητούσε από το ΣτΕ, να ακυρωθεί η από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων(μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

http://www.zougla.gr/