30 Μαρ 2015

Προφάσεις εν αμαρτίαις από Βορίδη… κι εν τω μεταξύ η Ελλάδα βουλιάζει.



«Αν θες στήριξη της αντιπολίτευσης στη διαπραγμάτευση, φωνάζεις τους αρχηγούς και τους ενημερώνεις και τους το ζητά. Δεν το κάνεις από το βήμα της Βουλής…»
Αυτό ακούσαμε από τον κ. Βορίδη σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και επειδή είμαι αρκετά πονηρός, το μυαλό μου πήγε στο ότι η ΝΔ ψάχνει ήδη δικαιολογίες για να απορρίψει ..
τυχόν πρόσκληση Τσίπρα το βράδυ στη Βουλή για να στηρίξει η Αξιωματική Αντιπολίτευση της «κόκκινες γραμμές» που θα προτάξει η κυβέρνηση.
Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς στον κ. Βορίδη τρία πράγματα:
  1. Ζητά από τον κ. Τσίπρα να κάνει όσα δεν έκανε ο αρχηγός του κ. Σαμαράς όσο ήταν
    πρωθυπουργός. Δηλαδή κατ’ ιδίαν ενημέρωση και εμμέσως σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.
  2. Γιατί δεν ζητάει ο κ. Σαμαράς ενημέρωση από τον κ. Τσίπρα; Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί το ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον κ. Τσίπρα. Μέχρι και ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς τι πρόβλημα έχει και δεν το κάνει;
  3. Μήπως όντως ψάχνει δικαιολογίες για να απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση Τσίπρα γιατί αν τη δεχθεί θα έχει αποδεχθεί έμμεσα και την πρόταση των εσωκομματικών αντιπάλων του, ιδιαίτερα της Ντόρας Μπακογιάννη, που ζητούν να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης;
Η ουσία πάντως είναι ότι με όλα αυτά τα τερτίπια που εμπλέκουν εθνικά θέματα με εσωτερικές πολιτικέ ή και κομματικές ισορροπίες η χώρα χάνει ευκαιρίες. Και αυτό αποτελεί ευθύνη και εκείνων που κυβερνούν και κείνων που αντιπολιτεύονται. Γιατί προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει το ρόλο τους, που είναι η προάσπιση των εθνικών και όχι των κομματικών ή προσωπικών συμφερόντων του κάθε πολιτικού αρχηγού.

rigillis.blogspot/Παρατηρητής