1 Μαρ 2015

ανοιχτή επιστολή...στον ΣΑΜΑΡΑ......ιστορικου στελεχους της Ν.Δ

  του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη
                                                                           πολιτικού στελέχους της Ν.Δ.

Κύριε πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,
           
                    Έχει ιστορικά πλέον καταγραφεί  και η δική σας  πολιτική ευθύνη για την  εκλογική μας  ήττα της 25-1-201.

                   Μια ήττα-συντριβή, που επικίνδυνα πλέον βαραίνει την εσωπαραταξιακή μας ατμόσφαιρα και  που γι’ αυτό,  θεσμικά, δημόσια και πολύ καθαρά πρέπει πλέον  να μιλήσουμε για τις αιτίες  της,  με δύσκολες και αναγκαίες αλήθειες.  
                   Να  μιλήσουμε  γιατί επί 2,5 χρόνια αφήσαμε την περήφανη και χειμαζόμενη   παράταξή   μας ακαθοδήγητη και ανοχύρωτη.
                  Να μιλήσουμε γιατί τόσο επιπόλαια και ανιστόρητα αφήσαμε να μικρύνουν oι αποστάσεις από την  φασίζουσα ακροδεξιά.
                  Να μιλήσουμε γιατί τόσο δραματικά αποϊδεολογικοποιήθηκε, απαξιώθηκε και τελικά διαλύθηκε,  κεντρικά και περιφερειακά  η οργάνωση του κόμματος μας.   
                  Να μιλήσουμε γιατί τα γραφεία μας στη Συγγρού  κατάντησαν ένα θλιβερό τοπίο  με κάθε λογής ευκαιριακούς θεσιθήρες και  διαπρεπείς αστέρες ψιθύρων και λειχίας,  υπό την «καθοδήγηση», φευ, ενός ελλειποβαρούς γραμματέα πολιτικής επιτροπής, κορυφαία  έκφανση  της αποτυχίας του οποίου υπήρξε η ισχνή  ποιοτική συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας.
                  Ψηφοδέλτια για τα οποία  εκλεκτοί συνεργάτες σας--εμπνευστές ίσως σήμερα και της ανοησίας περί «αριστερής παρένθεσης», στόχευαν μόνον στο ευκρινώς διαφαινόμενο μετεκλογικό κλίμα και  περισσότερο νοιάστηκαν (όπως και στην Αχαΐα ) για την απαράδεκτη  και απροκάλυπτη  πριμοδότηση και εκλογή «ημετέρων» υποψήφιων  βουλευτών, αγνώστου πολιτικού ήθους και βάρους και ύποπτης προκλητικής  χρηματοδότησης.
                 Ναι, υπάρχει  ευθύνη κύριε Σαμαρά που ασφυκτικά  κυριάρχησε μια  παρέα γιάπηδων  γύρω σας με αμφίβολο παραταξιακό πατριωτισμό στο κλειστό τοπίο πολιτικού αυτισμού και  βυζαντινισμών του μεγάρου Μαξίμου.
                Ναι, υπάρχει ευθύνη που χωρίς  μεγαλοθυμία και γενναιότητα αγνοήθηκαν, γελάστηκαν και σεχταριστικά απομονώθηκαν και εκδιώχθηκαν από την ενεργό πολιτική δράση, άξια  ιστορικά  και  αγωνιστικά  στελέχη μας.  
                Ναι, υπάρχει ευθύνη γιατί με πλήθος επώδυνων και πολιτικά κοστοβόρων κυβερνητικών λαθών,  αφήσαμε την   προπαγάνδα της αριστεράς να ξηλώνει ανενόχλητα και δυσανάλογα τόσο το προσωπικό σας προφίλ, όσο  και το ιδεολογικό και κυβερνητικό  πουλόβερ της παράταξης.
                Της ιστορικής παράταξής μας, που ατυχώς τόσο επιζήμια και καταχρηστικά εξέφραζε  στα ΜΜΕ ο χειρότερος αισθητικά «προπαγανδιστής μας», που σε κάθε δημόσια εμφάνισή του κατάφερνε να φανατίζει δύο οπαδούς μας και να  διώχνει πέντε.!!.
                 Ναι, υπάρχει ευθύνη που  τόσο άγαρμπα και με τεράστιο πολιτικό κόστος έκλεισε η δημόσια τηλεόραση-ΕΡΤ, στέλνοντας έτσι απέναντι μας ολόκληρη την πανίσχυρη  δημοσιογραφική συντεχνία.
                Αλλά και για την διάλυση της δημόσιας υγείας, τον τραγικά ανάλγητο ΕΝΦΙΑ, την βίαιη προλεταριοποίηση της μεσαίας και της επιστημονικής τάξης και την εξαθλίωση οριακών κοινωνικών ομάδων, υπάρχουν ευθύνες.                           
     Δεν ξέρω κύριε Σαμαρά αν μετά την στρατηγική συντριβή της 25-1-2015, που ανησυχητικά πλέον εξελίσσεται σε εσωτερική πολιτική παρακμή,  θα αναλάβετε και σεις το μερίδιο  που σας αναλογεί,  ιδιαίτερα  σε αυτή την πολύ δύσκολη  συγκυρία της επόμενης μέρας.            
    Της δύσκολης επόμενης-σημερινής  ημέρας με το στράτευμα της παράταξης κυριολεκτικά να χειμάζεται και να σκορπίζεται και ο Σύριζα με την κυβερνητική του έλξη, αλλά και με  την επιλογή Παυλόπουλου, επικίνδυνα να το διεμβολίζει πλέον, αλλά και με την Χρυσή Αυγή  επίμονα να το φλερτάρει…
                  Θυμηθείτε λοιπόν κύριε Σαμαρά τι  έκανε το 1981 ο Γεώργιος Ράλλης,  το 1993 ο  Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης,  το 2009 ο Κώστας Καραμανλής και αποφασίστε … !!!
      Σοφά και γενναία  αποφασίστε είτε την δρομολόγηση της διαδοχή σας, όπως προτείνουν κάποιοι,  είτε μέσα από ένα δημοκρατικό συνέδριο την βάσανο  πολιτικής επαναβεβαίωσης η αμφισβήτησης της ηγεσίας σας,  γιατί η παράταξη  παραπαίουσα πλέον, χρειάζεται ένα εγκάρσιο και δομικό  ΣΟΚ  για να αναταχθεί.
      Ένα δομικό ΣΟΚ για να μπορέσει να ασκήσει υπεύθυνα σαν αξιωματική αντιπολίτευση τα νέα της καθήκοντα,  για να ξαναβρεί με ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ  τον  ιστορικό  της δρόμο.
     Λυπάμαι  ειλικρινά κύριε Σαμαρά,  που οδηγήθηκα  σήμερα  σε αυτή την αυστηρή  γραφή, σαν  κραυγή ανησυχίας, αλλά και σαν ελάχιστη αρωγή για ευδοκίμηση της παράταξής μας μόνον...
…ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΟΜΩΣ…!!!