1 Μαρ 2015

Αυτά τα είναι τα κρυμμένα μέτρα λιτότητας στο e-mail Βαρουφάκη


litotitaΑυξήσεις φόρων και περικοπών σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές κρύβει η λίστα των… μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε ότι θα εφαρμόσει η κυβέρνηση στους εταίρους, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας που θα υπογραφεί το ..
αργότερο έως το τέλος Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου τα νέα επαχθή μέτρα έχουν στόχο την αύξηση των εσόδων του κράτους και τη δραστική μείωση των δαπανών του. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ: Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να περιορίσει τις ισχύουσες εξαιρέσεις και τις περιπτώσεις εφαρμογής μειωμένων συντελεστών που θεωρούνται παράλογες. Για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις αυτές θα απαιτηθεί να αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ 6,5% και 13% για μεγάλο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών.
2. Πλήρης ανεξαρτητοποίηση από τον κλοιό του στενού δημόσιου τομέα των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων, τη βεβαίωση και την είσπραξη φόρων.
3. Περικοπές δημοσίων δαπανών για κοινωνικές παροχές, παιδεία, εθνική άμυνα, συγκοινωνίες και ΟΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επανεξεταστούν και αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια χορήγησης ορισμένων κοινωνικών παροχών, όπως τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), το φοιτητικό επίδομα κ.α.
4. Νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Εξάλειψη όλων των ρυθμίσεων και των κινήτρων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε όλη την οικονομία και πιο συγκεκριμένα, στον τραπεζικό και το δημόσιο τομέα.
5. Αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι να μειωθούν οι αποδοχές των υπαλλήλων που δεν έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και αντιστοίχως να ενισχυθούν με κίνητρα παραγωγικότητας οι αμοιβές των υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
http://www.crashonline.gr/