2 Μαρ 2015

Σαμπρίνα... mamma mia! -Η χυμώδης Ιταλίδα τραγουδίστρια των 80s που προκαλούσε ταραχή [εικόνες]

Εγινε γνωστή με το τραγούδι της «Boys (Summertime love)» προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980, το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο λόγος για τη σεξοβόμβα Ιταλίδα...
Σαμπρίνα Σαλέρνο, που αποτελούσε τη φαντασίωση των ανδρών εκείνης της εποχής -και όχι μόνο...
Η Σαμπρίνα ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Αυτό συνέβη αφότου κέρδισε έναν διαγωνισμό ομορφιάς στον τόπο γέννησής της, τη Λιγουρία. Το 1984, σε ηλικία μόλις 16 ετών, έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση, στο σόου Premiatissima του Canale 5. Την επόμενη χρονιά, έβγαλε το πρώτο της τραγούδι, με τίτλο «Sexy Girl», στα αγγλικά, το οποίο βρέθηκε στο Top 20 των επιτυχιών στη γενέτειρά της Ιταλία, αλλά και στη Γερμανία.
Το 1987 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, «Sabrina», αποκλειστικά με αγγλικούς στίχους. Από αυτό το άλμπουμ ξεχώρισε το τραγούδι «Βοys», που έγινε διεθνής επιτυχία. Μάλιστα, βρέθηκε στο Νο 1 των charts σε Γαλλία, Ελβετία και Ισπανία. Το άλμπουμ πούλησε 1,5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό.
Στις αρχές του 1988 η Σαμπρίνα ανακηρύχθηκε «Καλύτερη Ευρωπαία τραγουδίστρια», ενώ προς τα τέλη εκείνης της χρονιάς κυκλοφόρησε το άλμπουμ της «Super Sabrina», που την καθιέρωσε ως πανευρωπαϊκό sex symbol χάρη στα προκλητικά βιντεοκλίπ των τραγουδιών της, όπως το «My Chico» (Νο 1 στην Ιταλία) και το «Like a Yo-Yo».
Αυτό ήταν και το peak της καριέρας της ως τραγουδίστριας, καθώς από τότε η πορεία της στον χώρο της μουσικής ακολούθησε καθοδική τροχιά. Ωστόσο, συνέχισε να κινείται στον κόσμο του θεάματος, καθώς πέρασε με επιτυχία στο θέατρο, παίζοντας σε αρκετές παραστάσεις και μιούζικαλ που σημείωσαν εμπορική επιτυχία.
Εμφανίστηκε επίσης σε ταινίες από το 1986 μέχρι το 2012, όταν στην ταινία «Stars '80» υποδύθηκε τον εαυτό της.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Σαμπρίνα, σε αντίθεση με άλλες σταρ που έλαμψαν στα νιάτα τους και μετά κυριολεκτικά... μεταμορφώθηκαν, ακόμα και στα 47 της (γεννημένη στις 15 Μαρτίου 1968) παραμένει μια πολύ σέξι και αισθησιακή γυναίκα...