1 Απρ 2015

"Πόλεμος" για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίες! Καταργούνται ή όχι;

"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις παραλίες και την εκμετάλλευσή τους, με τους δημάρχους να μιλούν για οικονομική καταστροφή, εάν η απόφαση αυτή γίνει αποδεκτή από την Ολομέλεια.


Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 646/2015 απόφασή του έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών, προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κ.λπ., αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση.

Στο πλευρό των δήμων τάχθηκε πάντως το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του που επισημαίνει:
"Το ζήτημα της χρήσης των αιγιαλών είναι μείζονος σπουδαιότητας και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε με γνώμονα τη διασφάλιση της προστασίας των παράκτιων οικοσυστημάτων και του κοινόχρηστου χαρακτήρα αιγιαλού και παραλιών, η οποία όχι μόνο δεν έρχεται σε αντίθεση αλλά προάγεται με την εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείρισή τους. Έτσι θα το χειριστούμε και ενώπιον της εν εξελίξει διαδικασίας στο ΣτΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών".
Πηγή: newsit.gr